Dit gerecht is zo populair in Spanje, dat er bijna geen bar is die niet zijn eigen variatie in het ‘tapas’ assortiment heeft of als aperitief serveert.
- Mayonaise
- Blikje tonijn op olie
- 2 gekookte aardappelen in hele kleine blokjes gesneden
- 2 gekookte winterwortelen in hele kleine blokjes gesneden
- 100 gr. (diepvries)doperwten gekookt
- 2 hardgekookte eieren in 4 parten gesneden
- 1 tomaat in 5 parten gesneden
- Zwarte olijven
- Peper en zout
Laat de tonijn goed uitlekken en doe deze in een kom. Haal met een vork de tonijn uit elkaar.
Voeg de gekookte aardappelblokjes, wortelblokjes en doperwten aan de tonijn toe en meng het geheel. Roer de mayonaise voorzichtig door de salade en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de ensaladilla met parten hardgekookt ei en tomaat en garneer met zwarte olijven.