Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sachertorte

0 582

Wenen is de hoofdstad van de Sachertorte, maar jouw keuken kan dat ook worden. Met de sachertorte zet je echt een traditie op tafel, en het is zo simpel! Natuurlijk versieren we deze chocotaart met paaseitjes. Liefhebbers gebruiken gevulde eitjes met advocaat.

Desserttaart voor 12 personen:

  • 175 gram pure chocolade (70 procent cacao), fijngehakt
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 6 grote eieren, gesplitst in eiwit en eidooier
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 175 gram abrikozenjam

Voor de glazuurlaag:

  • 250 gram pure chocolade (70 procent cacao), fijngehakt
  • 100 gram ongezouten boter

Garnering:

  • chocolade paaseitjes (gevuld met advocaat)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in met boter, bekleed de bodem met bak­papier en vet ook dat in. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Klop de boter luchtig met behulp van een mixer of keukenmachine. Doe er 100 gram suiker bij en voeg de eidooiers één voor één toe. Zet de mixer of keukenmachine een standje lager en giet de gesmolten chocolade erbij. Gebruik een spatel om de bloem erdoor te werken. Kop in een absoluut vetvrije kom de eiwitten stijf en doe beetje voor beetje de overige 50 gram suiker erbij. Klop net zolang tot er stevige pieken in het eiwit ontstaan. Spatel een kwart van dit eiwit door het chocoladedeeg en wanneer dit goed gemengd is voeg je ook de rest van het eiwit toe. Nogmaals goed mengen. Doe het beslag over in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer een half uur gaar. Dit kun je checken met de bekende breinaald methode. Als je er een breinaald in prikt en deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Doe de springvorm voorzichtig open en laat de chocoladetaart een half uur afkoelen. Schuif daarna de taart op een rooster en laat nog een uur afkoelen. Verwarm de abrikozenjam kort en haal door een zeef. Doe een royale laag jam over de taart.

Smelt de 250 gram chocolade weer au bain marie, snijd 100 gram boter in stukken en roer dit stukje voor stukje door de gesmolten chocolade. Laat dit afkoelen tot het nog net vloeibaar is.

Giet de glazuur op het midden van de taart en strijk dit met een lepel of spatel over de hele taart. Decoreer de taart met de paaseitjes.

Tip: maak er nog meer pasen van door te garneren met stukjes kiwi en mango.

 

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer