Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met kikkererwten en limabonen

0 827

Salade met kikkererwten en limabonen

Oh wat hou ik van de zomer! Zoveel vers fruit en groenten. Zoveel heerlijke salades die je kunt maken, je komt bijna dagen tekort. Ik ben dol op couscous, bulgur en quinoa (spreek uit: kienwa, ook al blijf ik zelf stug kwienoa zeggen). Dit heb ik dan ook zowel thuis als op de camping in voorraad.

Deze keer een koude salade met kikkererwten, limabonen en couscous. Heerlijk bij de BBQ, maar past ook prima in de picknickmand. En wanneer je net als ik van kamperen houdt zul je ontdekken dat dit een perfecte maaltijdsalade is die ook op de camping in een handomdraai kan worden gemaakt.

Salade met kikkererwten en limabonenBenodigdheden

  • saffraan
  • 300 gram couscous
  • blikje kikkererwten
  • blikje limabonen
  • rucola
  • granaatappelpitjes
  • 1 tl ras al hanout
  • 1 grote of 2 kleine fijngesneden tomaten
  • 2 sjalotjes in halve ringen
  • 2 tenen fijngesneden knoflook

Zo maak je hier een smakelijke salade van

Spoel de kikkererwten en limabonen goed af en laat ze uitlekken. Doe een stuk of zes draadjes saffraan in een grote afsluitbare kom en schenk hier een klein beetje heet water op. Even goed roeren. Schep de kleingesneden tomaten en teentjes fijngesneden knoflook erdoor. Voeg een theelepel ras al hanout toe en schep het geheel even goed om. Voeg nu de couscous toe en schenk zoveel heet water bij dat de couscous net onder water staat. Laat dit een kwartiertje afgedekt staan en schep daarna even goed om. Laat alles nu goed afkoelen. Voeg nu de limabonen en kikkererwten toe en schep het geheel voorzichtig om. Vlak voor het serveren schep je er granaatappelpitjes, rucola en sjalotjes overheen.

Zuurpruim

Hou je, net als ik, wel van een zuurtje dan is het echt lekker om over deze salade een limoen uit te knijpen en nog even door te scheppen alvorens je de limabonen en kikkererwten toevoegt. Serveer er dan ook wat partjes limoen bij.

Als maaltijdsalade?

Wanneer je dit eet als maaltijdsalade zou je ook nog wat kipfilet kunnen marineren met wat olie en ras al hanout, om het daarna op hoog vuur goudbruin te bakken. Een sausje van yoghurt, komkommer, munt en knoflook en een knapperig stuk brood  maakt het dan echt af.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer