Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade nicoise

0 415

Dit eenvoudige gerecht is heel geschikt als lente- of zomermaal. Omdat de tuinbonen rauw worden gegeten, moeten ze erg vers en jong zijn. Er bestaan talloze versies van deze salade, maar in het traditionele recept worden geen aardappels of andere gekookte groenten gebruikt.

  • 1 krop sla naar keus, blaadjes losgemaakt
  • 500 gram verse jonge tuinbonen, gedopt
  • 1 grote rode paprika, in dunne reepjes
  • gemarineerde artisjok-harten, gehalveerd
  • 150 gram kerstomaten
  • 1 grote komkommer, in reepjes
  • 3 lente-uitjes, gehakt
  • 12 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
  • 150 gram tonijn op water, uitgelekt
  • 185 gram gemarineerde zwarte olijven
  • 6 hardgekookte eieren, in vieren
  • 60 ml olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Schik de slablaadjes op een grote schaal of in een grote slakom.
Bedek ze met de bonen, de rode paprika, de artisjokken, de tomaten, de komkommer, de lente-uitjes, de ansjovisfilets, de tonijn, de olijven en de eieren.
Besprenkel de salade met olijfolie en breng het geheel op smaak met zwarte peper.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer