Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van aardappel en bloemkool met yoghurtdressing

0 1.968

Een verse, frisse en zomerse salade als deze kan niemand laten staan. Volop verse ingrediënten, lekker royaal gemaakt en de reden voor je gasten om aan te vallen! Eet smakelijk.

  • 500 gram gekookte aardappelen
  • 500 gram gekookte bloemkool
  • 2 tomaten, in kwarten
  • 100 gram rucola
  • 250 gram gerookte kipfilet, in reepjes
  • 1 citroen, in vieren
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 250 ml. yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel milde kerrie

Verdeel de rucola over een halfhoge maar royale schaal. Snijd de gekookte aardappelen in blokjes en meng deze met de bloemkool, tomatenpartjes en uiringetjes. Verdeel deze salade over de rucola. Verdeel de kipreepjes erover.
Meng de yoghurt met de zonnebloemolie en schep er de koriander, komijn en kerrie door. Goed mengen en de dressing over de salade scheppen.

Tip: Deze salade is een ideaal en slank bijgerecht bij een barbecue. Aardappel en groenten, met een slanke dressing maken de vleesmaaltijd compleet en lekker gezond.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer