Salade van pompoen en feta – Wanneer je een pompoen roostert wordt deze heerlijk zacht van structuur met een stevige buitenkant. Dat dit lekker is weten we wel maar wist je dat je de geroosterde pompoen ook heel goed in een salade kunt verwerken? Ik maakte een simpele salade met pompoen en feta. Het zoute van de feta haalt het enigszins zoete en de wat vlakke smaak van de pompoen helemaal op. Verder heb ik de pompoen gekruid met een flinke theelepel ras el hanout.
Pompoen schillen is een lastig klusje
Pompoen schillen is nu niet bepaald een leuk klusje. De pompoen is vrij hard wat het schillen lastig maakt. Je kunt het beste een goede dunschiller gebruiken om pompoen te schillen. Maar heel vaak gebruik ik de pompoen met schil en al. Je kunt deze schil namelijk prima eten. Bovendien blijven de stukjes gesneden pompoen steviger als je de schil er aan laat. Lees hier meer over het schillen van pompoen.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Salade van pompoen en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram pompoen
- 250 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel ras el hanout
- Munt
- Tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met pompoen en feta:
Was de pompoen en haal het zachte gedeelte met de pitten eruit. Snij de pompoen met schil en al in blokjes ter grootte van dobbelstenen. Doe de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de olijfolie en de ras el hanout over. Hussel even goed door elkaar zodat de olie en de kruiden goed verdeeld worden. Spreid de pompoen gelijkmatig uit over de bakplaat en schuif de plaat in een oven van 170 graden. Bak de pompoen in ongeveer een half uur gaar. Test even of de pompoen gaar is. Laat de pompoen afkoelen. Snij de feta in kleine blokjes of verkruimel deze over de pompoen. Ris een takje tijm en hak deze fijn. Ris 2 takjes munt en scheur de blaadjes in stukjes. Hussel alles door elkaar en klaar is je salade. Deze salade met pompoen en feta is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Tafel lekker !!