Recepten om zelf te makenSalade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo – Langzaamaan mogen we het toch gaan geloven en vooral beleven, de zomer komt er aan en juist met dagen als deze, van die heerlijk warme, zwoele dagen word ik blij van een salade. Het is makkelijk, snel en simpel en bovendien weet ik dat ik voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijg. Lekker als lunch of met een broodje erbij als lichte avondmaaltijd.

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

  • 1 krop Salanova groene botersla
  • 1 rode Sweet Palermo punt paprika
  • 1 gele Sweet Palermo punt paprika
  • 1 avocado
  • 1/2 Coeur de Boeuf
  • 10 grote garnalen
  • 2 el olijfolie
  • Citroensap (naar smaak)

salade met salanova (2)

salade met salanova (3)

De salanova is een kluitsla, door deze kluit blijft de sla vele malen langer vers.

Verwarm de oven voor op 225 graden, leg de paprika’s op een bakplaat en plaats in de oven tot de zwart beginnen te blakeren. Neem ze uit de oven, doe ze in een plastic zakje en sluit deze luchtdicht af (ziplock zakjes zijn hier ideaal voor) en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je het velletje van de paprika af trekken en de paprika in reepjes snijden.

Snijd de avocado met een mes over de lengte doormidden, verwijder de pit. Ga met een mes tussen het vruchtvlees en de schil zodat het vruchtvlees los komt van de schil. Schep het vruchtvlees met behulp van een lepel nu voorzichtig uit de schil. Snijd de avocado in reepjes.

Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen tot ze mooi roze van kleur zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ze op een keukenpapiertje even uitlekken.

Snijd de Coeur de Boeuf in plakjes of desgewenst in blokjes.

Met behulp van de Salanova boor verwijder ik het hart uit de krop sla, met één beweging ineens alle blaadjes los. Uiteraard kun je het hart ook verwijderen door hem weg te snijden met een cirkelvormige beweging.

Was de slablaadjes en droog ze met behulp van een slacentrifuge, doe ze vervolgens in een schaal. Verdeel over de sla de reepjes gegrilde paprika, de Coeur de Boeuf en de avocado. Leg in het midden de garnalen. Schenk 1 el olijfolie over de salade en maak af met wat citroensap.

Tafel lekker !!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
avocadogarnalenGroentenpaprikasaladesalanova


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*