Recepten om zelf te maken



Salade wraps met een royale Thaise vulling

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Salade wraps met een royale Thaise vulling – Op vele verjaardagen komen ze voorbij, de gevulde tortilla’s vaak met een vulling van zalm, tonijn of een kip-kerrie salade. Met deze tortilla gaan we op een andere tour. We vullen hem met een lekkere fris pittige salade.

Serveer een halve als lunch of stop in een picknickmand. Snij de wrap in schijven en serveer op een borrelplateau.

Vol verse ingrediënten

Geraspte wortelen, radijsjes, paprika, ijsbergsla en taugé allemaal lekkere knapperige vitamientjes, combineer dat met verse gember en een pepertje en je hebt een ware smaakexplosie die ook nog eens goed voor je is.

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Voor 6 salade wraps

  • 6 tortilla’s (recept)
  • 75 gram mihoen
  • krop ijsbergsla
  • 1 wortel
  • ½ rode paprika
  • ½ -1 rood pepertje naar smaak
  • 75 gram taugé
  • 6 radijsjes
  • 2 -3 lente uitjes
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • paar takjes koriander
  • stukje verse gember
  • 1 limoentje
  • 100 gram ontbijtspek
  • 150 gram roomkaas
  • Sweet chilisaus
  • sambal
  • sesamolie
  • zout
  • vissaus
  • oestersaus

Verwarm een koekenpan en rooster hier de sesamzaakjes in tot deze licht verkleuren. Schud de sesamzaadjes op een bordje en bak in dezelfde pan de plakjes ontbijtspek mooi droog en knapperig. Leg deze op een stukje keukenpapier om af te koelen, en dep het extra vet af.

Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de roomkaas met een theelepel sambal en 2 eetlepels chilisaus. Proef en voeg eventueel nog extra toe naar smaak.

Neem een grote kom, doe hierin de gewassen taugé, de geraspte wortel en radijsjes, de in fijne reepjes gesneden paprika, de fijngesnipperde peper, de in ringetjes gesneden lente-ui. Rasp 2 eetlepels verse gember en doe deze er ook bij. Voeg er een ½ eetlepel vissaus, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel chilisaus, en een paar druppels sesamolie aan toe. Voeg de inmiddels afgekoelde mihoen toe en de verkruimelde ontbijtspek en meng goed door. Rasp een beetje schil van de limoen en pers de limoen uit, gebruik eerst de helft van het limoensap en proef. Breng eventueel verder op smaak naar wens.

Besmeer de tortilla’s met het roomkaasmengsel. Verdeel de salade in 6 porties en doe op iedere tortilla een groot blad ijsbergsla met daarop een portie salade, dek af met nog wat ijsbergsla. Rol de tortilla’s strak om de salade op. Snij de tortilla’s schuin doormidden.

Neem 12 repen bakpapier en vouw deze volgens de foto’s om de tortilla’s , gebruik een elastiekje of een touwtje om het papier op de plek te houden. Bewaar koel tot gebruik.

Maak deze tortilla’s dezelfde dag als ze worden gegeten omdat deze vrij veel vocht bevatten.

Tip: De salade is met of zonder de tortilla ook erg lekker bij een BBQ


Meer over vergelijkbare onderwerpen
lunchpicknickensaladestrandvoorjaarssalades

Koken van het seizoen



Je las: Salade wraps met een royale Thaise vulling

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*