Aardappelsalade met paprika – Houd je van aardappels, dan houd je vaak ook wel van salade met aardappels. Zo’n salade is altijd lekker, gewoon bij een maaltijd, maar ook bij een barbecue, een buffet of een picknick scoor je er goed mee.
Pak eens vaker een aardappel, ook in de zomer
Wist jij dat de vroege aardappels al in de zomer geoogst worden? Dat is dan ook het ideale moment om de aardappelsalade met paprika te maken. Gebruik aardappels van de nieuwe oogst en pak een verse, net geplukte rode paprika. Je proeft het seizoen. Ga even op de markt of bij de groenteman wat mooie verse ingrediënten halen. Nee, je maakt geen aardappelsalade met snelschillers (aardappelen) uit de supermarkt of met geschilde aardappelen uit het koelvak van diezelfde supermarkt. Voor een aardappelsalade met paprika pak je een echte lekkere aardappel van de Nieuwe oogst. Denk aan opperdoes, nicola of bildstar. Dat zijn wat vastere aardappelsoorten met heel veel smaak.
Een makkelijke aardappelsalade met paprika én een Mediterraans tintje
Oké, je hebt goede aardappelen en verse paprika, maar dan wil je natuurlijk nog een beetje extra smaak. Serveer dan deze aardappelsalade met paprika met olijven en een tomaatje. Zo krijg je dat lekkere Mediterrane tintje. Helaas wordt de aardappelsalade vaak als oubollig gezien. Ja, je moet even aardappelen koken, maar dit is een makkelijk en snel recept waar je echt wel mee voor de dag kan komen. Er zitten lekker veel verse groenten in en hij druipt niet van de mayonaise. Dus je kunt zonder schuldgevoel rustig een flinke schep van de salade eten.
Aardappelsalade met paprika – tips
Wil je de aardappelsalade met paprika van tevoren maken? Dat kan, maar voeg de vinaigrette dan pas vlak voor het serveren toe. Dan blijft de paprika fris en knapperig. Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Houd je niet van olijven? Laat ze gewoon weg, of vervang ze door kappertjes.
Je kunt altijd nog wat extra groenten aan de aardappelsalade met paprika toevoegen door er blokjes komkommer of iets dergelijks aan toe te voegen. Wees creatief in de keuken.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Aardappelsalade met paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
- 4 paprika's, kleuren naar keuze
- 1 rode ui
- 20 olijven
- 100 gram halfdroge tomaatjes op olie
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels (appel)azijn
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels ahornsiroop ( of een beetje suiker of honing)
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met paprika:
Kook de aardappelblokjes gaar in wat water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Was de paprika’s, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes, ook wel julienne genoemd.
Verwijder de schil van de rode ui en snijd hem in zeer dunne, halve ringen.
Doe de aardappels, de paprika en de uien met de oregano bij elkaar in een slakom en meng ze door elkaar. Schep vervolgens voorzichtig de halfdroge tomaatjes en de olijven door de paprikasalade.
Meng de olijfolie, de azijn, de mosterd, de ahornsiroop en wat peper en zout tot een vinaigrette.
Maak de aardappelsalade met paprika aan met de vinaigrette en serveer hem direct.
Tafel lekker !!
Hey ik wil heel graag afvallen recept
Bij ons gaat het niet over afvallen Fatima, maar over koken met verse ingrediënten en over gerechten met echte smaken. De meeste van onze recepten passen uitstekend in een gezonde levensstijl, maar het is zeker geen dieet.