Aardappelsalade met sperziebonen – Een aardappelsalade wordt vaak als bijgerecht op tafel gezet. Toch kun je aardappelsalade ook heel goed als maaltijd serveren. Als je er groenten en een beetje vlees aan toevoegt, heb je eigenlijk een wat ander soort AGV’tje. Dat AGV’tje staat voor aardappels, groente, en vlees (of vis, of een vegetarisch alternatief). Aardappelsalade met sperziebonen, en gerookt spek vormen zo’n maaltijd. Makkelijk te maken, geen ingewikkelde ingrediënten, en dit recept staat in een half uurtje op tafel. Dat is wat je wil, dus ga dit recept zeker een keer maken, het is gezond, snel, makkelijk en het belangrijkste, het is echt lekker!
Verse sperziebonen, aardappeltjes en gerookt spek. Dat zijn de belangrijkste bestanddelen in de aardappelsalade met sperziebonen. Je maakt er een fantastisch gerecht mee. Dit is het ideale recept om op een warme dag te serveren. Je hebt er een lekkere, vers bereide avondmaaltijd aan, of in een wat kleinere portie een fijne lunch.
Ook als bijgerecht bij een barbecue of op een buffet is het recept voor deze salade een heel goed idee. Tenslotte zijn die boontjes eigenlijk een typisch zomerproduct, ondanks dat ze jaarrond verkocht worden. Niets lekkerder dan verse Hollandse sperziebonen uit de volle grond.
Je kunt de aardappelsalade met sperziebonen voor een groot deel al van tevoren maken
Je kunt het recept voor de aardappelsalade met sperziebonen voorbereiden door de aardappels en de sperziebonen vast te koken. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Je kunt het spek vast uitbakken en op een bord keukenpapier bewaren zodat het knapperig blijft. Ook de dressing kun je vast maken. Bewaar ook de dressing afgedekt in de koelkast. Op het moment dat je wilt gaan eten hoef je dan alleen de ingrediënten nog te mengen.
Een variatie op dit recept kun je maken door de sperziebonen te vervangen door snijbonen.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Bonensalade; lekkere en makkelijke recepten
Bonensalade, daarmee zet je makkelijk een kleurrijk gerecht vol heerlijke, verse sperziebonen, en andere ingrediënten op tafel!
Aardappelsalade met sperziebonen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo vastkokende aardappels, in halve schijfjes
- 350 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 250 gram gerookt spekblokjes of -reepjes
- 3 eetlepels zilveruitjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels vocht van de zilveruitjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 klein bosje bieslook, in ringetjes
- peper en zout
- een klein beetje suiker of ahornsiroop
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met sperziebonen:
Kook de aardappels gaar in een pan water met wat zout. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Laat de aardappels afkoelen tot lauw.
Kook de sperziebonen beetgaar in een pan water met wat zout. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan. Laat de sperziebonen goed uitlekken.
Verhit een koekenpan, en bak hier in de gerookte spekreepjes of blokjes zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord waarop je wat keukenpapier hebt gelegd.
Maak de dressing voor de aardappelsalade met sperziebonen van de olijfolie, het vocht van de zilverui, het citroensap, de mosterd, de knoflook en de bieslook. Breng op smaak met een klein beetje suiker of ahornsiroop, peper en zout.
Meng in een grote schaal voorzichtig de aardappels met de sperziebonen. Maak de aardappelsalade met sperziebonen aan met de dressing. Schep vervolgens de zilveruitjes en het gerookt spek er doorheen.
Serveer de salade direct. Lekker bij de barbecue, als lunch of als diner.
Tafel lekker !!