Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade met verse Hollandse garnaaltjes

Een zomerse maaltijd staat zo op tafel. Combineer deze aardappelsalade bijvoorbeeld eens met een kom huisgemaakte aspergesoep. Laat die zomer maar komen.

0 1.834

Aardappelsalade met Hollandse garnalen – Een paar eenvoudige ingrediënten die zorgen voor een optimaal resultaat.

Met dit recept zie je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om in een handomdraai een heerlijk voor- of bijgerecht klaar te hebben. Als je er wat brood bij roostert of, zoals ik deed, deze heerlijke aspergesoep bereidt en erbij serveert dan heb je zelfs, in een mum van tijd, een volwaardige lunch op tafel staan. Echt zo makkelijk was het maar zelden. Kies voor deze aardappelsalade een lekker kruimige aardappel en verse garnaaltjes. En het mooist van alles is dan dat al dat gemak niks af doet aan de smaak.

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Bijgerecht voor 4 personen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, probeer in verband met gelijke garing zoveel mogelijk gelijke grote van de blokjes aan te houden. Kook de aardappelblokjes in een beetje water met een eetlepel zout in 10 à 15 minuten gaar.

Giet ze af en spoel ze even af onder de lauwe kraan. Pers het citroentje uit en rasp wat van de schil. Meng de mayonaise met de crème fraîche, de citroenrasp en het citroensap. Snijd bieslook fijn en voeg ook de bieslook toe aan de mayonaise. Breng verder op smaak met wat zout en peper.

Schep de bieslookmayonaise voorzichtig door de aardappelblokjes, schep de garnalen er bovenop en serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer