Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven.

0 934

Dit heerlijke hapje mocht ik onlangs ergens proeven en ik was er meteen aan verkocht. De heerlijke frisse smaak van de sinaasappel en de druiven samen met de asperges maakten het  tot een smakelijke combinatie

Je kunt het serveren als salade, maar ook als cocktail in glazen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo (witte) asperges
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 20 witte druiven (zonder pit)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels room (slagroom/kookroom)
  • 1 theelepel gembersiroop
  • enkele druppels citroensap
  • 1 zakje rucola

Voorbereiding
Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm, kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen. Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop door elkaar te roeren, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze
Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven doorelkaar. Verdeel de rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop het kip-aspergemengsel. Giet de saus erover en garneer met aspergepunten.

Serveertips
Stokbrood met kruidenboter of ciabatta is hier lekker bij.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

asperges

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer