Aspergesalade met aardbeien en rucola – Asperges, aardbeien en rucola samen in één heerlijke salade voor voorjaar of zomer.
Verse ingrediënten van het seizoen
Blij worden van verse groenten. Ken je dat? Dat is niet het gevoel dat je krijgt op de groenteafdeling van een gemiddelde supermarkt. Dat gevoel kun je wel krijgen bij een goede groenteboer of groentekraam op de markt. Die enthousiaste vakman die vooral de groenten en fruit van het seizoen in de picture zet. Doet hij of zij dat? Dan kun je er bijna blindelings op vertrouwen dat die producten ook met zorg ingekocht zijn. Het resultaat is… smaak op je bord! Wil je deze aspergesalade met aardbeien en rucola maken? Zoek dan zo’n groenteman met passie voor z’n vak.
Tegenwoordig zie je aardbeien met de kerst en ook asperges worden regelmatig met de kerst verkocht. Ze horen echt niet thuis in de winter. Denk een beetje duurzamer, maar denk vooral in smaak. In het hoogseizoen zijn deze verse ingrediënten echt op z’n lekkerst. Met een aspergesalade met aardbeien en rucola zet je dus in lente en zomer een echte topper op tafel.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Aspergesalade met aardbeien en rucola
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram asperges
- 250 gram aardbeien
- romaanse sla naar wens
- rucola naar wens
- 200 gram rosbief gesneden
- handje pijnboompitten
- 3 eetlepels frambozen azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Aspergesalade met aardbeien en rucola maak je zo:
Schil de asperges en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat afkoelen. Snij in stukken. Snij de aardbeien in plakjes. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Snij de romaanse salade in grove stukken en verdeel de salade over een schaal of op borden. Verdeel de aardbeien en asperges over de sla. Snij de plakjes rosbief doormidden, draai er “roosjes” van en verdeel deze over de salade. Maak de dressing door de mosterd met de azijn los te kloppen. Klop hier langzaam de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de salade. Strooi de pijnboompitten erover en serveer de aspergesalade met aardbeien en rucola met lekker vers brood.
Tafel lekker !!