• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Biefstuksalade met oesterzwammen

door Elise de Haan
in Salade
0
0
Biefstuksalade met oesterzwammen

Biefstuksalade met oesterzwammen – Biefstuk in een salade, dat klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar het is echt lekker. Deze biefstuksalade met oesterzwammen bewijst dat. Je eet hem als maaltijdsalade, maar je kunt de salade ook prima als bijgerecht serveren in wat kleinere porties. Zet dat lekkere stukje vlees dus eens op een andere manier op tafel!

Biefstuk

Biefstuk is het vlees dat afkomstig is van de bovenbil, de dikke lende of het spierstuk van het rund. Biefstuk is er in drie soorten, de ‘gewone’ biefstuk, de kogelbiefstuk en de ossenhaas, of biefstuk van de haas. Het verschil zit hem in hoe mals de biefstuk is. Door dat die delen van het rund minder in beweging zijn geweest, bevat het weinig bindweefsel en is het malser dan andere delen van het rund. Mocht je je afvragen waarom die biefstukken soms behoorlijk aan de prijs zijn? Realiseer je dan, dat slecht 4% van die hele koe biefstuk is. Welke biefstuk je gebruikt voor de biefstuksalade met oesterzwammen maakt niet uit. Kies wat jij lekker vindt, en wat binnen jouw budget past.

Oesterzwammen

Champignons zijn de meest verkochte paddenstoelen, maar ook oesterzwammen zijn een populaire en veelgebruikte paddenstoel in de keuken, vanwege hun delicate en unieke smaak. Dat maakt biefstuksalade met oesterzwammen een fijne combinatie. Oesterzwammen zijn rijk aan proteïnen, mineralen en vitaminen, waaronder selenium, zink en vitamine B. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en andere gezonde stoffen. Oesterzwammen worden vaak gebruikt in salades, soepen en sauzen, en zijn ook een populaire vervanging voor vlees in vegetarische gerechten. Conclusie, oesterzwammen zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond!

Biefstuksalade met oesterzwammen – tips

In het recept is een krop trio kluitsla gebruikt als basis voor de biefstuksalade met oesterzwammen. Als je hier niet aan kunt komen, dan kun je dat uiteraard vervangen door een ander soort sla, bijvoorbeeld botersla.

Je zou ook de oesterzwammen kunnen vervangen door andere paddenstoelen.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Biefstuksalade met oesterzwammen

Porties: 2-3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop drie kleuren kluitsla
  • 300 gram biefstuk, in stukjes
  • 100 gram oesterzwammen, gesneden
  • 1/2 rode ui, in heel dunne halve ringen
  • een klontje boter
  • een snufje gedroogde tijm
  • 2,5 eetlepel truffelmayonaise
  • 5 theelepels room
  • 1 theelepel azijn
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een biefstuksalade met oesterzwammen:

Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.

Klop een dressing voor de biefstuksalade met oesterzwammen van de truffelmayonaise, de room, en de azijn.

Was de sla en schik de blaadjes in een lage schaal. Meng de ui en de tomaatjes erdoor.

Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak hierin de oesterzwammen bruin en gaar. Schep ze even uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de biefstuk rondom bruin. Bak deze niet te lang, anders worden de stukjes te gaar.

Bak aan het eind van de baktijd de oesterzwammen nog even mee, breng het geheel op smaak met peper, zout en een snufje gedroogde tijm.

Schep de biefstuk en de oesterzwammen op de salade. Serveer met wat van de truffeldressing erover en geef de rest er apart bij.

Serveer de biefstuksalade met oesterzwammen direct. Lekker als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld aardappelpuree.

Tafel lekker !!

DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; Met een fantastische marinade

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Biefstuk met gebakken champignons en ui
Vleesgerechten

Biefstuk met gebakken champignons en ui

Biefstuk met roquefortsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met roquefortsaus; Dat is smaak!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen