Bindsla met tomatensalsa – Misschien is dit niet wat er direct bij je opkomt, maar bindsla met tomatensalsa is een heerlijke salade met krachtige smaken die het bij veel gerechten goed doet.
Een salade kun je tegenwoordig overal in zakken en bakken kopen. Een kant-en-klare dressing eroverheen en we denken massaal dat we echt gezond bezig zijn. Om je uit de droom te helpen… lees eens wat er op de ingrediëntenlijst van die dressing staat. Maar sterker nog, je vindt hier een recept voor bindsla met tomatensalsa. Geen dressing nodig! Gewoon verse ingrediënten die hun werk doen. Dit zet je graag op tafel, dus ga snel aan de slag om dit makkelijke recept ook te maken.
Bindsla een krachtpatser
Kroppen sla raken al helemaal uit de gratie. Je moet er tegenwoordig echt naar zoeken. En als je goed zoekt kom je een kropje bindsla tegen. Je kunt ze niet overal kopen, maar met een beetje geluk lukt het jou wel om die bindsla te kopen. Kijk vooral eens op de markt of bij de groentespecialist. Want die krop bindsla heb je echt nodig voor dit recept. Bindsla met tomatensalsa is een lekkernij, maar die tomatensalsa is best dominant van smaak. Dat combineert niet zo lekker met een jonge bladsla. Je hebt iets stevigers nodig om dit recept te maken en dan kom je dus uit op bindsla. Het is een stevige sla, lekker knapperig en toch fris. De ideale combinatie bij die krachtige tomatensalsa.
Bindsla met tomatensalsa en een extra topping?
De bindsla met tomatensalsa is een fantastisch bijgerecht bij verschillende maaltijden. Zo eentje waar je regelmatig naar zoekt, maar waar je dan niet op kunt komen. Hang het recept dus maar gewoon met een notitieblaadje op de koelkast, want het recept gaat vaak van pas komen.
De salade combineert uitstekend bij een stuk vlees van de grill. Juist in het zomerseizoen dus, en dan is er volop bindsla en dan zijn er ook echt lekkere tomaten. Wat wil je nog meer? Nou, een extra topping misschien? Want je kunt het recept voor de salade NOG lekkerder maken. Serveer de salade bijvoorbeeld eens met uitgebakken spekjes. Je kunt ook noten gebruiken als extra topping. En, de bindsla met tomatensalsa wordt nog luxer met een gekookt eitje of wat (zelfgebakken) croutons.
O en pijnboompitten zijn bijna onbetaalbaar tegenwoordig. Gebruik dan gerust die noten, die croutons, of die uitgebakken spekjes als alternatief. Zet het recept vooral naar je eigen hand!
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Bindsla met tomatensalsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop bindsla
- 1 recept tomatensalsa ( zie link in beschrijving )
- 2 eetlepels pijnboompitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bindsla met tomatensalsa:
Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn. Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitten.
Tafel lekker !!