Bindsla met tomatensalsa – Misschien is dit niet wat er direct bij je opkomt, maar bindsla met tomatensalsa is een heerlijke salade met krachtige smaken die het bij veel gerechten goed doet.
Bindsla een krachtpatser
Tomatensalsa is een vrij dominante salsa en smaakt ook erg lekker in een salade. Zorg er dan wel voor dat je een stevige slasoort neemt zoal bijvoorbeeld bindsla. Deze salade is stevig, knapperig en toch fris wat goed combineert met de tomatensalsa. Een jonge bladsla bijvoorbeeld komt helemaal niet tot zijn recht bij de krachtige tomatensalsa.
Extra topping?
Serveer de salade eventueel met uitgebakken spekjes, noten, een gekookt eitje of croutons. Deze salade is vooral erg lekker met een goed stuk vlees van de grill.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Bindsla met tomatensalsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop bindsla
- 1 recept tomatensalsa ( zie link in beschrijving )
- 2 eetlepels pijnboompitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bindsla met tomatensalsa:
Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn. Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitten.
Tafel lekker !!