Bloemkool broccoli salade; breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.
Broccoli in een salade ligt niet echt voor de hand, bloemkool wordt wel regelmatig als salade gegeten, maar de broccoli is toch iets heftiger van smaak. Lang niet iedereen houdt hierdoor van deze groente. Zeker als de broccoli rauw is wil die nog wel eens zwaar op de maag liggen. Dat is de reden dat we de broccli even voorkoken om de smaak iets te verzachten en lichter verteerbaar te maken. De bloemkool laten we rauw want we willen graag een salade met een bite.
Stoere salade, stoere dressing
Als je een bloemkool broccoli salade maakt, heb je al snel dat de toch de iets pittige smaak van de broccoli overheerst. Door gebruik te maken van een stoere dressing komen de smaken mooi in balans en krijg je een salade om u tegen te zeggen. Deze salade is een goede begeleider bij een stevig stuk vlees van de grill of een lekkere gehaktbal. Serveer als bijgerecht met vers gebakken aardappels en het wordt een maaltijd om van te smullen.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkool broccoli salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram bloemkool
- 200 gram broccoli
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 takjes basilicum gehakt
- 50 gram pompoenpitten
- peper & zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool broccoli salade:
Snijdt de broccoli in zeer kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel direct koud en zet opzij. Neem een koekenpan en bak hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te ploppen. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Maak in een klein kommetje de dressing door de yoghurt, mayonaise, basilicum, knoflook en een beetje peper en zout te mengen. Snijdt de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom. Doe er de broccoli en de helft van de kaas en de helft van de pompoenpitten bij. Meng alles losjes door elkaar en zet liefst even koud weg. Serveer de bloemkool broccoli salade op een schaal en strooi er de rest van de geraspte kaas en de pompoenpitten overheen.
Tafel lekker !!