Bloemkoolsalade met Broccocress – Bloemkool is één van de populairste groenten in Nederland. Meestal eten we bloemkool gekookt, op de manier zoals we dat al jaren doen, met een sausje. Niets mis mee, maar eet bloemkool ook eens als salade want ook als salade doet bloemkool het goed. Mijn eerste herinnering aan een bloemkoolsalade is roosjes rauwe bloemkool gemengd met een cocktailsausje. Of op een verjaardag, roosjes bloemkool, stukjes wortel en komkommer en daar bij een cocktailsaus. Volgens mij was dat vroeger de populairste saus, die bijna overal bij gebruikt werd.
Voor een bloemkoolsalade wordt bloemkool vaak gemengd met broccoli, ze zijn tenslotte van hetzelfde soort en het kleurt ook lekker fris. De basis van broccoli/bloemkool salade was één van de vele gedachten die door me heen schoot toen ik dit doosje Broccocress in mijn handen had. Dit plantje heeft de milde smaak van broccoli. Elk cressje bevat evenveel sulforaphane als 50 gram broccoli. Dit stofje laat je lichaam zelf antioxidanten aanmaken en is echt een superfood dus. Maar superfood of niet, wij kiezen graag voor echte smaak op het bord. Wanneer je dit doet met verse ingrediënten komt het met die gezonde eigenschappen ook wel goed. Met deze bloemkoolsalade serveer je de combinatie bloemkool en broccoli op de nieuwe manier. Een manier die we je echt aanbevelen. Dit is lekker, makkelijk en bovendien nog supergezond op de koop toe.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkoolsalade met Broccocress
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 bloemkool
- 1/2 doosje Broccocress
- 2-3 plakjes rauwe ham
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de bloemkoolsalade:
Was de bloemkool en verdeel die in kleine roosjes. Bak de ham in een droge koekenpan knapperig en snijd in kleine stukjes. Maak een sausje van de yoghurt en de mayonaise en breng op smaak met wat peper. Geen zout toevoegen want de ham is al vrij zout van smaak. Meng de bloemkool de ham en het sausje door elkaar. Knip er op het laatste moment een half doosje cress boven af en meng kort door de bloemkoolsalade.
Tafel lekker !!