• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

door Connie Derks
in Salade
0
0
Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade met Broccocress – Bloemkool is één van de meest populaire groenten in Nederland. Meestal eten we bloemkool gekookt, op de manier zoals we dat al jaren doen, met een sausje. Niks mis mee, maar eet bloemkool ook eens als salade want ook als salade doet bloemkool het goed. Mijn eerste herinnering aan een bloemkoolsalade is roosjes rauwe bloemkool gemengd met een cocktailsausje. Of op een verjaardag, roosjes bloemkool, stukjes wortel en komkommer en daar bij een cocktailsaus. Volgens mij was dat vroeger de meest populaire saus, die vrijwel overal bij gebruikt werd.

Voor een bloemkoolsalade wordt bloemkool vaak gemengd met broccoli, ze zijn tenslotte van hetzelfde soort en het kleurt ook lekker fris. De basis van broccoli/bloemkool salade was één van de vele gedachten die door me heen schoot toen ik dit doosje Broccocress in mijn handen had. Dit plantje heeft de milde smaak van broccoli. Elk cressje bevat evenveel sulforaphane als 50 gram broccoli. Dit stofje laat je lichaam zelf antioxidanten aanmaken en is echt een superfood dus. Maar superfood of niet, wij kiezen graag voor echte smaak op het bord. Wanneer je dit doet met verse ingrediënten komt het met die gezonde eigenschappen ook wel goed. Met deze bloemkoolsalade serveer je de combinatie bloemkool en broccoli op de nieuwe manier. Een manier die we je echt aanbevelen. Dit is lekker, makkelijk en bovendien nog supergezond op de koop toe.

broccocress

Bloemkoolsalade recepten

Bloemkoolsalade recepten

Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.

Bloemkoolsalade met Broccocress

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 doosje Broccocress
  • 2-3 plakjes rauwe ham
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de bloemkoolsalade:

Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes. Bak de ham in een droge koekenpan knapperig en snijd deze in kleine stukjes. Maak een sausje van de yoghurt en de mayonaise en breng op smaak met wat peper. Geen zout toevoegen want de ham is al vrij zout van smaak. Meng de bloemkool de ham en het sausje door elkaar. Knip er op het laatste moment een half doosje cress boven af en meng kort door de bloemkoolsalade.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

salade met verse abrikozen
Salade

Lichte zomerse salade met verse abrikozen

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing
Salade

Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

verse fruitsalade met de smaken van pina colada-min
Salade

Verse fruitsalade met ananas

Groene Salade
Salade

Groene salade met doperwten; Puur natuur

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer

Tomatensalade met ansjovisdressing
Salade

Tomatensalade met ansjovisdressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen