Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oei oei oei, zo lekker is bloemkool in de zomer. Smaakvol, stijlvol en kleurrijk tegelijk. Bloemkoolsalade, de Broccocress is mijn secret ingrediënt.

0 811

Bloemkoolsalade met Broccocress – Bloemkool is één van de meest populaire groenten in Nederland. Meestal eten we bloemkool gekookt, op de manier zoals we dat al jaren doen, met een sausje. Niks mis mee, maar eet bloemkool ook eens als salade want ook als salade doet bloemkool het goed. Mijn eerste herinnering aan een bloemkoolsalade is roosjes rauwe bloemkool gemengd met een cocktailsausje. Of op een verjaardag, roosjes bloemkool, stukjes wortel en komkommer en daar bij een cocktailsaus. Volgens mij was dat vroeger de meest populaire saus, die vrijwel overal bij gebruikt werd.

broccocress koppert cressVoor een bloemkoolsalade wordt bloemkool vaak gemengd met broccoli, ze zijn tenslotte van het zelfde soort en het kleurt ook lekker fris. De basis van broccoli/bloemkool salade was één van de vele gedachten die door me heen schoot toen ik dit doosje Broccocress in mijn handen had. Dit plantje heeft de milde smaak van broccoli. Elk cressje bevat evenveel sulforaphane als 50 gram broccoli. Dit stofje laat je lichaam zelf antioxidanten aanmaken en is echt een superfood dus. De combinatie bloemkool en broccoli op de nieuwe manier. Lekker, makkelijk en bovendien nog supergezond op de koop toe.

Bloemkoolsalade met Broccocress

  • ½ bloemkool
  • ½ doosje Broccocress
  • 2-3 plakjes rauwe ham
  • 1 paplepel yoghurt
  • 1 paplepel mayonaise
  • draai peper uit de molen

Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes. Bak de ham in een droge koekenpan knapperig en snijd deze in kleine stukjes. Maak een sausje van de yoghurt en de mayonaise en breng op smaak met wat peper. Geen zout toevoegen want de ham is al vrij zout van smaak. Meng de bloemkool de ham en het sausje door elkaar. Knip er op het laatste moment een half doosje cress boven af en meng kort door elkaar.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer