Bloemkoolsalade met paprika en komkommer – Een lekker frisse knapperige salade boordevol groente. Een perfecte vervanger voor de aardappelsalade of de huzarensalade. Ideaal voor wie graag minder koolhydraten eet.
Je lust hem rauw
Een prachtige bloemkool, daar begint het mee. Met de nadruk op het woordje prachtig. Want in menig huishouden zul je een wat verschrompelde bloemkool aantreffen met van die bruine plekjes op de bovenkant. Niet weggooien, je kunt er een lekkere soep van maken, maar als je dit recept voor een bloemkoolsalade met paprika en komkommer gaat maken, heb je toch echt een mooie verse bloemkool nodig. De roosjes van die bloemkool zijn rauw, heerlijk knapperig en fris van smaak. Je kunt ze voorkoken, maar dat is niet echt nodig.
Het is wel de bedoeling dat je kleine roosjes van die bloemkool snijdt. Anders heb je geen salade, maar een bord ingrediënten. Je wilt bereiken dat je bij elke hap meerdere ingrediënten op een lepel hebt. Dan is het een salade.
Een perfecte vervanger voor de aardappelsalade of de huzarensalade. Ideaal voor wie graag minder koolhydraten eet.
Een bloemkoolsalade met paprika en komkommer is lekker snel klaar
Bij een snelle hap denk je al gauw aan fastfood, maar deze bloemkoolsalade is sneller gemaakt dan dat je een frietje of een hamburger gaat halen. Ja, je moet de ingrediënten wel van tevoren in huis halen, maar dan heb je in plaats van fastfood wel een gezonde maaltijd. Er is niets ingewikkelds aan. De bloemkoolsalade met paprika en komkommer bestaat uit basisingrediënten. De bloemkool, de paprika, de komkommer, een lente-uitje, een plak ham en dan nog wat mayonaise en zout en peper. Het is een kwestie van snijden, mengen en eten.
Vegetarisch kan ook
In de bloemkoolsalade met paprika en komkommer verwerk je ham. Maar als je dit recept vegetarisch wil maken kun je die ham heel makkelijk vervangen door kaas. Zo heb je altijd tevreden eters en je zet echt iets lekkers en iets gezonds op tafel.
Je kunt de salade als bijgerecht serveren bij een gourmet of barbecue, maar je kunt het ook inzetten als lichte maaltijd. Trouwens, ook bij de lunch is dit een lekkernij.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkoolsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 echt verse bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 200 gram ham (dikke plak)
- 2-3 eetlepels mayonaise
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een bloemkoolsalade met paprika en komkommer:
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken, zodat er niet te veel vocht in de salade komt.
Was de komkommer en snijdt die in blokjes. Doe dit ook met de paprika en de ham.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Doe alles bij elkaar in een grote kom en meng door elkaar.
Neem afhankelijk van de gewenste hoeveelheid saus 2-3 eetlepels mayonaise en doe hier 1-2 eetlepels water bij.
Roer dit samen met zout en peper tot een dunne “slasaus”.
Meng de slasaus door de salade en je bloemkoolsalade met paprika en komkommer is klaar voor gebruik.
De salade is vers natuurlijk het lekkerst, maar is in een afgesloten bakje ook 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Tafel lekker !!
Net gemaakt want had nog wat bloemkool over. Ik vond de salade erg lekker. In combinatie met de Ham en Lente uit maakte dat er veel smaak aan zat. Zeker een aanrader en komt hier vaker op tafel.
Fijn dat hij in de smaak is gevallen Esther. De bloemkoolsalade is een echte aanrader voor bij de barbecue en voor de mensen die minder koolhydraten willen eten.