Bloemkoolsalade: Een lekker frisse knapperige salade boordevol groente. Een perfecte vervanger voor de aardappelsalade of de huzarensalade. Ideaal voor wie graag minder koolhydraten eet.
We lusten hem rauw
Rauwe bloemkool is lekker knapperig en fris van smaak. Voorkoken kan maar is echt niet nodig. Zorg er wel voor dat je ook echt verse bloemkool hebt, maar dat spreekt eigenlijk voor zich. Zorg er bij een salade voor dat de roosjes niet te groot zijn want het lekkerste is ook bij bloemkoolsalade dat je verschillende ingrediënten in een hap hebt.
Een perfecte vervanger voor de aardappelsalade of de huzarensalade. Ideaal voor wie graag minder koolhydraten eet.
Lekker en snel klaar
Bij een snelle hap denk je al gauw aan fastfood, maar ik weet zeker dat deze bloemkoolsalade eerder gemaakt is dan dat je een frietje of een hamburger gaat halen. De ingrediënten zijn beperkt en zeer basic en zijn makkelijk vooraf in huis te halen. Het is een kwestie van snijden, mengen en eten. Zo is fastfood lekker en ook nog eens gezond.
Gebruik kaas in plaats van ham voor een vegetarische salade
Als volledige maaltijd of als bijgerecht het kan beide met deze bloemkoolsalade. Hij is bijvoorbeeld erg lekker als bijgerecht bij een gourmet of barbecue, maar ook als een lichte maaltijd. Wil je liever zonder vlees laat dit dan weg of vervang deze door blokjes kaas.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkoolsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 200 gram ham (dikke plak)
- 2-3 eetlepels mayonaise
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkoolsalade:
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken, zodat er niet te veel vocht in de salade komt. Was de komkommer en snijdt die in blokjes. Doe dit ook met de paprika en de ham. Snijdt de lente-ui in dunne ringetjes. Doe alles bij elkaar in een grote kom en meng door elkaar. Neem afhankelijk van de gewenste hoeveelheid saus 2-3 eetlepels mayonaise en doe hier 1-2 eetlepels water bij. Roer dit samen met peper en zout tot een dunne “slasaus”. Meng dit door het bloemkoolmengsel en je bloemkoolsalade is klaar voor gebruik. Deze salade is vers natuurlijk het lekkerst, maar is in een afgesloten bakje ook 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Tafel lekker !!