Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Boontjessalade met appel, peer en mango

Deze boontjessalade met appel, peer en mango is een heerlijke salade waarin groente en fruit worden gecombineerd, wat hem fris en stevig tegelijk maakt.

0 1.080

Boontjessalade – Het maken van een salade is makkelijk en snel, juist daarom  is een salade een ideale maaltijd na een drukke werkdag of lekker als gezonde maaltijd nadat je er een dagje op uit bent geweest. Voor deze boontjessalade gebruik je simpelweg de boontjes die je nog over hebt van de maaltijd van gisteren of kook ze van te voren, zodat je ‘s avonds alleen nog je ingrediënten hoeft te mengen.

Fruit en groente combineren

In deze boontjessalade heb ik gekozen voor een combinatie van groente en fruit, een combinatie die niet door iedereen met open armen wordt ontvangen maar ik vind het lekker, het frisse van het fruit en het stevige van de groente. Het maakt het tot een voedzame boontjessalade die je als lunch of bijgerecht kunt eten maar met een stukje vlees ernaast kan deze boontjessalade ook als maaltijdsalade gegeten worden.

Sperziebonen

Let bij het kopen van de boontjes dat ze niet te groot, maar wel stevig zijn. Koop bonen zonder roestplekken. De meeste bonen worden tegenwoordig met behulp van machines geplukt. Door deze wijze van plukken ontstaan er kleine beschadigingen in de schil. Door tocht en temperatuurverschillen worden deze beschadigingen van die nare roestplekken, welke overigens tijdens het koken wel weer verdwijnen.


Boontjessalade

Salade of bijgerecht voor 4 personen

 • 1 appel
 • 1 peer
 • 1 mango
 • 300 gram sperziebonen
 • 1 krop sla
 • 1 rode ui
 • 2 el citroensap
 • 1 el sinaasappelsap
 • 2 el olijfolie
 • 2 el sherry
 • 2 tl suiker

Verwijder de puntjes of topjes van de bonen en halveer de boontjes, eventuele draden neem je direct mee. Zet de boontjes met weinig water en wat zout op en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de boontjes af en laat ze afkoelen. Schil de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de vruchten en de boontjes in een kom door elkaar. Voor de vinaigrette meng je citroensap, sinaasappelsap, olie, sherry en de suiker goed door elkaar. Snijd de rode ui zeer fijn en meng deze met de vinaigrette. Schenk de vinaigrette over de bonen-vruchten en laat dit zeker 10 minuten staan. Was de sla en sla deze droog in een slacentrifuge. Snijd de sla in reepjes en doe de sla in een kom. Schep hierop de bonen-vruchten salade en schenk de vinaigrette over de boontjessalade.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer