Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoli salade

Broccoli, uitgebakken seranno ham, kappertjes en rozijnen. Samen met een simpele dressing zorgen ze voor een broccoli salade om van te smullen.

0 939

Broccoli salade, smullen in het zomerzonnetje – Zo lekker dat het mooie weer er aan komt, ik kijk er de hele winter naar uit, ramen open, deuren open en gewoon weer lekker buiten zijn en natuurlijk ook het weer buiten kunnen eten en of dit nu een barbecue, een picknick of gewoon het avondeten aan de tuintafel serveren is, het maakt mij niet uit. Ik geniet, zolang het kan, van iedere zonnestraal.

Tegelijkertijd merk ik dat hierdoor ook de manier waarop ik mijn eten bereid veranderd, op minder zonnige dagen kies ik ervoor mijn broccoli kort te koken, sausje erover en even licht gratineren in de oven. Op zonnige dagen heb ik zin in salade. Een maaltijd salade of gewoon een salade als bijgerecht zoals deze heerlijke broccolisalade.

Verse beetgare broccoli, lekkere knapperig uitgebakken Serannoham, zoute kappertjes en het ietwat zoete van de rozijnen. Al deze smaken in een grote kom aangevuld met een simpele dressing zorgen voor een broccolisalade waar zelfs je kinderen van zullen smullen, de perfecte manier om ze groente te laten eten.

Serveer hem als bijgerecht of als salade bij de barbecue, gewoon weer eens wat anders.


Broccoli salade

Wat heb je nodig;

Verdeel de broccoli in roosjes, breng een pan water aan de kook zet het vuur onder de pan uit en laat de broccoli 8 minuten in het hete water liggen. Bak de plakjes ham uit in een koekenpan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. Als ze zijn afgekoeld snijd ze dan in stukjes. Doe de broccoli in een kom en strooi de gesneden ham, de kappertjes en de rozijnen erover en roer door zodat alles goed is gemengd.

Maak vervolgens de dressing met;

  • 50 ml mayonaise
  • 10 gram suiker
  • 1/2 tl appelazijn
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 el water

Roer alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar en schenk dit over de broccoli salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer