• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Caesar salade

door Connie Derks
in Salade
0
0
Caesar salade

Caesar salade – Een klassieke Caesar salade van romaanse sla, croutons, gekookte eitjes en natuurlijk Parmezaanse kaas, opvallend is de dressing met knoflook en ansjovis.

Caesar salade waar komt de naam vandaan?

Een groot misverstand is dat deze salade vernoemd zou zijn naar Julius Caesar. Het is een salade die in 1924 uit nood ontstaan is. De kok die deze heerlijke salade bedacht heet toevallig ook Caesar. Daarom dus de naam.

De eerste salade bestond uit de volgende ingrediënten die we nu ook nog steeds gebruiken: bindsla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, een gekookt ei, worcestersaus, olijfolie en citroensap. Pas later kwam daar de ansjovis bij.

De kaas is de baas

Deze Caesar salade is een volwaardige maaltijd en wordt vaak als lunch of zomers diner geserveerd. De salade is vrij krachtig van smaak door de dressing en de sterke smaak van de Parmezaanse kaas. Vervang de Parmezaanse kaas dan ook niet door een andere kaas want dan krijgt de salade een totaal andere smaakbeleving. Koop de parmezaan aan een stuk en schaaf deze zelf. Koop alsjeblieft niet die poeder in bussen of zakjes, deze hebben volgens mij niets met Parmezaanse kaas te maken. Een stuk Parmezaanse kaas is niet goedkoop, maar de smaak is zeer krachtig dus je hebt er niet veel van nodig.

Vaak zie je Caesar salade geserveerd met kip. Dit is lekker maar niet origineel. 

kroppen sla
Specials

Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop

Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.

Check het recept of lees de info

Caesar salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2-3 kroppen kleine romaanse sla of 1 grote
  • 5 eieren
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 tl worcestersaus
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • +/- 50 ml olijfolie
  • 4-6 sneetjes brood, naar keuze
  • 2 eetlepels boter
  • stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Caesar salade:

Verwarm de boter met daarin 2 teentjes knoflook in plakjes. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt, laat even staan om de smaak van de knoflook in te laten trekken.

Snij ondertussen het brood voor in de Caesar salade in blokjes en kook 4 eieren als ze op kamertemperatuur zijn 4 minuten uit de koelkast 6 minuten. Laat ze schrikken door ze met koud water af te spoelen.

Haal de knoflook uit de boter en meng er de broodblokjes en een beetje zout en peper door. Bak de broodblokjes in een pan goudbruin of neem hiervoor de oven 15 minuten of de airfryer 8 minuten.

Was de romaanse sla en snij deze in grove stukken.

Maak de Caesar salade dressing door 1 ei, de mosterd, ansjovisfilets, 2 uitgeperste teentjes knoflook, citroensap, worcestersaus en 50 ml olie  in een hoge smalle beker te doen. Zet de staafmixer erin zet aan en trek deze langzaam omhoog. Je hebt n een slappe mayonaise/dressing. Deze kun je desgewenst iets dikker maken door er meer olie aan toe te voegen. Proef de dressing en breng eventueel verder op smaak met peper, zout, citroensap.

Pel de eieren voorzichtig

Verdeel de romaanse sla over een groot bord of schaal, verdeel er een beetje dressing over. De rest van de dressing serveer je er apart bij. Strooi nu royaal met de croutons en serveer de rest er apart bij in een schaaltje. Snij de eieren voorzichtig door in verband met lopende dooier. Leg de eieren op de salade. Schaaf er een beetje Parmezaanse kaas over en je Caesar salade is klaar om geserveerd te worden.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Parmezaanse KaasKaas - Salades met kaasMaaltijdsalade
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Koolrabisalade met venkel en komkommer
Salade

Koolrabisalade met venkel en komkommer

Kartoffelsalat
Salade

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

andijviesalade met abrikozen
Salade

Andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip
Salade

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn
Salade

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen