Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers – Op een warme dag is er niets lekkerder dan een frisse salade bij je maaltijd. Tomaten zijn dan een fijn ingrediënt om daar in te verwerken. In een tomatensalade spelen de tomaten uiteraard de hoofdrol. Dus om er iets bijzonders van te maken kiezen we dan natuurlijk wel voor een smaakvolle tomaat. In de Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers staat de Coeur de Boeuf tomaat centraal. De Oost-Indische kers geeft samen met de bosuien een licht pittig tintje aan de salade. De eenvoud doet het hem in dit recept. Het is zo gemaakt en een groot succes!
Coeur de Boeuf tomaten
Vergeleken met andere tomaten heeft de Coeur de Boeuf een bijzonder uiterlijk. De meeste soorten zijn rond of pruimvormig en glad. De Coeur de Boeuf tomaat is om te beginnen veel groter dan de meeste soorten en ziet er grillig uit, met zijn geribbelde vorm. Het vruchtvlees van deze tomaat is heel stevig en niet erg vochtig. Prima geschikt om in mooie plakken of blokjes te snijden voor in een zomerse Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers dus. Deze tomaten hebben een heerlijke, echt Mediterrane, volle smaak en ze doen het ook prima in warme gerechten. Als een Coeur de Boeuf tomaat nog groen is wil dat niet zeggen dat hij nog niet rijp is. Deze tomaten rijpen van binnen naar buiten, dus de binnenkant is dan meestal al wel rood.
Oost-Indische kers
Dit is een eetbaar plantje dat je niet snel bij de groenteboer of in de supermarkt zult vinden. Misschien groeit het in je tuin, of ken je iemand met een (moes)tuin die het heeft staan. De blaadjes, de bloem en het zaad zijn allemaal eetbaar. De smaak is licht peperig, dus het geeft wat pit aan de Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische. Mocht je niet aan Oost-Indische kers kunnen komen, dan kun je het heel goed vervangen door rucola. Heb je een Oost-Indische kers plant waarvan de bloemen in bloei staan? Deze bloemen kun je gebruiken om de salade te garneren!
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 grote Coeur de Boeuf tomaten
- Een handvol Oost-Indische kers blaadjes (of vervangen door rucola)
- 4 bosuitjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico
- 1/2 theelepel mosterd
- peper en zout
- klein beetje suiker (dit kun je ook weglaten)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers:
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Was de bosuien en snijd in ringen. Je kunt het groene en witte gedeelte allebei gebruiken.
Was de Oost-Indische kers en snijd of scheur de blaadjes in stukjes.
Meng de tomaten met de bosui en de Oost-Indische kers.
Klop een vinaigrette van de olijfolie, de balsamico, de mosterd. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een klein beetje suiker. Meng de vinaigrette door de salade en serveer direct. Als je de Coeur de Boeuf tomatensalade met Oost-Indische kers eerder klaarmaakt, meng de vinaigrette er dan door als je gaat eten.
Tafel lekker !!