Coleslaw met een Mexicaans tintje – Coleslaw kennen we inmiddels wel, zelfs op Lekker Tafelen kom je al verschillende variaties tegen, de standaard coleslaw en een variant met amandelen en cranberries. Daar gaan we nu deze aan toevoegen.
Mexicaans tintje
Coleslaw zelf bestaat uit rode kool, witte kool en winterpeen deze wordt gemengd met een saus op basis van mayonaise en je hebt een heerlijk coleslaw, een lekkere manier van groenten eten bijvoorbeeld bij de barbecue. Deze variant van de coleslaw krijgt een Mexicaans tintje mee door er chilibonen in te gebruiken en de saus te verrijken met tacokruiden. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar heb je een beetje verzameling kruiden en specerijen dan is deze heel goed zelf te maken.
Zelf taco kruiden maken
- 3 tl chilipoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl rode peper vlokken
- 1/4 tl kurkuma
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl koriander
- 1 1/2 tl komijn
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
Meng al deze kruiden en doe in een potje dat je goed kunt afsluiten, zo heb je altijd je eigen tacokruiden klaar staan voor gebruik.
Witte kool; veelzijdige en budgetvriendelijke recepten
Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.
Rode kool: een kleurrijke groente met veel mogelijkheden
Rode kool kennen we vooral met een appeltje. Maar er kan zoveel meer. Salade, stamppot, ovenschotel; met een rode kool kan het allemaal.
Coleslaw met een Mexicaans tintje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rode kool
- 1 witte kool
- 2 winterpenen
- 1 rode puntpaprika
- 1 blikje mais
- 1 blikje chilibonen
- 3 lente uitjes
- 1 jalapeno peper
- 7 gram verse koriander
- 4 el mayonaise
- 30 ml slagroom
- 4 tl tacokruiden
- sap van 1/2 limoen
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl suiker
Bereidingswijze van dit recept
Coleslaw met een Mexicaans tintje maak je zo:
Snijd de rode kool en witte kool in reepjes. Snijd de winterpeen julienne. Halveer de paprika en de jalapeño peper en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd zowel de paprika als de jalapeño peper in blokjes. Snijd de kontjes van de lente-ui en snijd de lente-ui in ringetjes. Snijd de koriander fijn. Schep de mais en de chili bonen op een vergiet en spoel af onder koud water.
Neem een kom en meng hierin de mayonaise, de slagroom, de tacokruiden, het sap van de limoen en de citroen en de suiker. Doe de groente in een schaal en schep hierdoor de dressing van de mayonaise.
Tafel lekker !!