Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Coleslaw of Koolsalade; Een heerlijk bijgerecht

Coleslaw of koolsalade of zelfs koolsla als je dat graag wil. Het is mijn Guilty Pleasure in een steakhouse. Het bakje coleslaw is altijd als eerste leeg. Maar ik maak het ook graag zelf.

2 2.887

Coleslaw of Koolsalade; Een heerlijk bijgerecht – Coleslaw of koolsalade of zelfs koolsla als je dat graag wil. Het is mijn Guilty Pleasure in een steakhouse. Het bakje Coleslaw is altijd als eerste leeg. Maar ik maak het ook graag zelf. Het is overgewaaid uit Amerika en uiteindelijk zijn we gaan knutselen met de verschillende verse ingrediënten en tot onderstaand heerlijke resultaat gekomen. Bovendien kan je het desnoods binnen vijf minuten op tafel zetten als je kant en klaar zakken geraspte worteltjes en gesneden kool koopt. De Coleslaw blijft nog een dag goed in de ijskast en het hapt lekker en gezond weg bij barbecue, spare ribs, hamburgers, steaks en andere lekkere vitamine-arme zaken.

Coleslaw of Koolsalade

Salade voor 4 à 6 personen

 • +/- 200 gram geraspte worteltjes of winterpeen
 • +/- 400 gram fijngesneden witte kool
 • 2 flinke theelepel mosterd
 • 1 afgestreken eetlepel suiker
 • +/- 2 eetlepel olijfolie
 • +/- 2 eetlepel witte wijn- of ciderazijn
 • 1 flinke eetlepel mayonaise
 • zout en peper naar smaak

Rasp zo nodig de worteltjes en snijd de kool in dunne reepjes. Dat gaat het makkelijkste met een koksmes, als je geen keukenmachine hebt. Hussel de groenten door elkaar en maak vervolgens de dressing. Schenk de olijfolie in een kommetje, voeg de azijn, suiker en mosterd toe en klop het met een vorkje totdat een wat dikkere, homogene massa ontstaat.

Wordt het niet dik? Voeg dan nog een beetje mosterd toe. Wordt het té dik? Voeg dan nog een beetje olie toe. Schep dan de mayonaise erdoor, en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten, roer goed door en laat de coleslaw het liefst een uurtje of 2 in de ijskast staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Ludo zegt

  Lekkere salade en lekker simpel recept. Ik had er ook wat rozijnen door gedaan.

 2. Ludo zegt

  Hmmm lekker die dressing.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer