• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Coole salade van Hollandse garnalen

door Redactie
in Salade
0
0
Coole salade van Hollandse garnalen

Hollandse garnalen, ik kan ervan blijven eten. Gewoon een lepel van die prachtige garnaaltjes. Geen sausjes, geen toestanden, nee helemaal puur. U gaat me nu misschien als hopeloos ouderwets bestempelen. Immers op verjaardagen bij ouderen zie je nog regelmatig dat schaaltje garnalen op tafel staan. Noem het ouderwets of noem het trendsetter, de Hollandse garnaal mag altijd zo in een schaaltje op tafel. Toastje erbij voor de liefhebber en echt je geniet!

Promotie of passie

IMG_6004O ja, we kregen enige tijd geleden een uitnodiging om aanwezig te zijn bij het duiken naar de gouden garnaal. Uhmm.. hoor je me denken? Als eerste ben ik voorstander van promotie voor de echte Hollandse garnalen. Er is echter geen betere promotie dan het verhaal van iemand met passie voor z’n vak en, niet te vergeten de liefde van de persoon die je ze voorschotelt. De gouden garnaal mag je echt overslaan als er passie aanwezig is van de garnalenvisser tot de kok die ze je serveert. Chris is zo iemand die echt een hart heeft voor pure Hollandse vis. Hij heeft geen winkel want overdag is hij mosselen vissen. Eenmaal thuis zorgt hij dat jij kunt genieten van echte Hollandse vis. Chris vroeg me om de machinaal gepelde Hollandse garnalen eens te proberen, en met deze prachtige Hollandse garnaaltjes ga ik natuurlijk graag aan de slag.

Kwaliteit

De garnalen waar we het hier over hebben zijn ook nog eens echt Hollands. Ze worden hier gevangen, hier verwerkt, machinaal gepeld en tegelijkertijd vrij van conserveer middelen. Veel garnalen worden ook ingevroren om in andere landen (met lage loonkosten) gepeld te worden. Niets van dit alles, deze garnalen zijn puur Hollands. Wil je er ook eens mee aan de slag? Hier kunt u ze bestellen.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen

Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!

Coole salade van Hollandse garnalen

Cool vanwege de smaak, en koel vanwege de temperatuur. Deze salade serveer je in de achtertuin als fris tussendoortje maar ook op een toastje bij de borrel of als voorgerechtje bij een etentje met je vrienden. Het fijne van deze salade is de eenvoud, en niet te vergeten, deze salade kun je van te voren bereiden waardoor je tijdens het diner zelf ook mee kunt genieten van een lekker wijntje.

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram Bleekselderij, in maantjes gesneden
  • 1 theelepel bieslook, gesnipperd
  • 1/2 theelepel limoensap
  • 1/4 theelepel limoenrasp
  • 1 theelepel verse dille, fijngehakt
  • 1 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 1/2 eetlepel zure room
  • 1/4 theelepel mosterdpoeder
  • zout
  • zwarte peper

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de mayonaise met de zure room en het limoensap. Breng op smaak met dille, bieslook, limoenrasp, mosterdpoeder en wat zout en zwarte peper. Schep er de bleekselderij en de garnalen door.

Tip 1: Serveer eens in een halve citroen of in de schil van een grapefruit, aangevuld met een blaadje sla. Zie foto

Tip 2: Voor een optimaal resultaat zorgt u dat de gesneden bleekselderij gelijk is aan de maat van de garnalen.

IMG_6010

DeelPin7TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

gevuld eitje salade
Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Reuzenbonen salade
Salade

Reuzenbonen salade

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

Salade van zuurkool, rodekool en prei
Salade

Salade van zuurkool, rode kool en prei

Selderijsalade met walnoten
Salade

Selderijsalade met walnoten

Witlofsalade met mandarijn en ananas
Salade

Witlofsalade met mandarijn en ananas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen