- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Couscoussalade met wilde perzik en kaas

Couscoussalade met wilde perzik en kaas [1] – Wilde perziken zijn nog maar relatief kort verkrijgbaar in Nederland. Sinds een paar jaar vind je dit smaakvolle en kleurige stukje fruit [2] op de markt en in de winkel. En dat vraagt natuurlijk om een mooi recept. In deze couscoussalade komt de wilde perzik helemaal tot zijn recht.

Couscous

Velen denken dat couscous net als rijst een graan is. Maar dit is niet zo. Couscous zijn namelijk hele kleine korreltjes die gemaakt worden van tarwemeel. Couscous is dus niet geschikt voor mensen die tarwe- of glutenvrij zijn. Couscous is echter geschikt om warm te eten met lekker groente [3], vlees [4] en/of saus. Of koud zoals in deze lekkere salade.


Couscoussalade met wilde perzik en kaas

Salade[1] voor 4 personen

Bereid de couscous volgens de verpakking. Mocht de bereiding van de couscous boter bevatten, deze niet gebruiken. Dit maakt de salade erg vet en dat wil je niet.

Maak de couscous als hij klaar is los met een vork. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier de gemengde noten in. Als de nootjes een mooi bruin kleurtje hebben haal je ze uit de pan. Laat ze afkoelen.

Snij de wilde perzik rondom door en draai de helften van elkaar af. Doe dit nogmaals met de helft waar de pit inzit en haal de pit eruit. Snij de perzikken in partjes. Mix de citroensap, olie en honing samen. Als de noten zijn afgekoeld hak je deze grof in stukjes. Meng de dressing door de couscous.

Nu gaan we de couscoussalade opmaken. Doe de couscous op een groot bord. Verdeel de kaasblokjes, perzik en noten erover heen. Maal er zout en peper overheen en garneer het af door er honing overheen te laten druipen.

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. Salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/