• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika

door Marlene
in Salade
Couscoussalade met verse doperwt en puntpaprika
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika – Het is zo ontzettend makkelijk, een zak diepvriesdoperwten, maar wanneer ik de eerste verse doperwtpeulen zie dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt en dan kan ik niet anders dan minimaal een pondje meenemen. Terwijl ik de erwtjes uit de peulen roets zit ik in gedachten al op het strand. En zeg nou zelf, het kan absoluut geen kwaad als je 10 minuutjes of een kwartiertje weg zit te dromen terwijl je handen het werk doen.

Doperwten zijn veelzijdig

Doperwten was bij ons thuis iets voor de zondag en standaard bij feestdagen. Bij een stukje kip of vis, een mooi gedekte tafel en iedereen aan tafel in plaats van onderweg naar een vriendje of een sportclub. Pas later ben ik doperwten op een andere manier gaan bereiden. Een simpel schaaltje doperwten krijgt net even wat extra’s als je er verse kruiden bij doet zoals munt, peterselie of salie. Een gestoofd uitje en wat knoflook maken net wat anders van het anders zo ‘gewone’ bijgerecht en in een salade zoals hieronder, doen ze het ook prima. Gebruik voor de salade het liefst de wat steviger verse of diepvrieserwten. Gekookt eitje erbij of wat gerookte makreel en smullen maar.

Wanneer ik de eerste verse doperwtpeulen zie dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt

Doperwt vers doperwtpeul

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse doperwten of 400 gr diepvries erwten
  • 200 gr couscous
  • 400 ml bouillon
  • 1 puntpaprika
  • 2 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • bosje peterselie, fijn gehakt
  • 4-5 takjes munt, alleen de blaadjes, in reepjes gesneden
  • vers gemalen peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de couscoussalade:

Dop de erwten, spoel ze af en kook ze in kokend water beetgaar, mooi knapperig. Doe ondertussen de couscous in een grote schaal, voeg de bouillon erbij en dek de schaal af. Roer na een minuut of 5 de couscous los met een vork.

Laat de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig worden. Snij de puntpaprika in plakjes.

Hussel alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper. Druppel nog wat olijfolie over de couscoussalade en mocht je toevallig nog een blaadje munt over hebben, garneer de salade daar dan mee.

Eet lekker!

Tags: CouscousGroente - Verse Peulvruchten - DoperwtenGroente - Vruchtgroenten - PaprikaMaaltijdsaladepicknicken

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zigeunerschnitzel
Vleesgerechten

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

Groene Salade
Salade

Groene salade met doperwten; Puur natuur

Picknicken met kinderen
Specials

Picknicken met kinderen; een echt feestje

Reacties 1

  1. Leon says:
    3 jaar geleden

    Lekker!
    Ga ik iets mee doen.
    Dank voor het receptje. ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen