• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika

door Marlene Stolte
in Salade
1
1
Couscoussalade met verse doperwt en puntpaprika

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika – Het is zo ontzettend makkelijk, een zak diepvriesdoperwten, maar als je de eerste verse doperwtpeulen ziet dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt en dan kun je niet anders dan minimaal een halve kilo verse doperwten meenemen. Terwijl je de erwtjes uit de peulen roetst zit je in gedachten al op het strand. En zeg nou zelf, het kan absoluut geen kwaad als je 10 minuutjes of een kwartiertje weg zit te dromen terwijl je handen het werk doen.

Doperwten zijn veelzijdig

Doperwten was bij ons thuis iets voor de zondag en standaard bij feestdagen. Bij een stukje kip of vis, een mooi gedekte tafel en iedereen aan tafel in plaats van onderweg naar een vriendje of een sportclub. Pas later ben ik doperwten op een andere manier gaan bereiden. Een simpel schaaltje doperwten krijgt net even wat extra’s als je er verse kruiden bij doet zoals munt, peterselie of salie. Een gestoofd uitje en wat knoflook maken net wat anders van het anders zo ‘gewone’ bijgerecht en in een salade zoals hieronder, doen ze het ook prima. Gekookt eitje erbij of wat gerookte makreel en smullen maar.

Wanneer ik de eerste verse doperwtpeulen zie dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt

Paprika

Paprika, in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Couscoussalade met doperwten en puntpaprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse doperwten
  • 200 gr couscous
  • 400 ml bouillon
  • 1 puntpaprika
  • 2 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • bosje peterselie, fijn gehakt
  • 4-5 takjes munt, alleen de blaadjes, in reepjes gesneden
  • vers gemalen peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de couscoussalade:

Dop de erwten, spoel ze af en kook ze in kokend water beetgaar, mooi knapperig. Doe ondertussen de couscous in een grote schaal, voeg de bouillon erbij en dek de schaal af. Roer na een minuut of 5 de couscous los met een vork.

Laat de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig worden. Snij de puntpaprika in plakjes.

Hussel alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper. Druppel nog wat olijfolie over de couscoussalade en mocht je toevallig nog een blaadje munt over hebben, garneer de salade daar dan mee.

Tafel lekker !!

Tags: CouscousGroenteGroente - Verse Peulvruchten - DoperwtenMaaltijdsaladepicknicken
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Koolrabisalade met venkel en komkommer
Salade

Koolrabisalade met venkel en komkommer

Kartoffelsalat
Salade

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

andijviesalade met abrikozen
Salade

Andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip
Salade

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn
Salade

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn

Reacties 1

  1. Leon says:
    4 jaar geleden

    Lekker!
    Ga ik iets mee doen.
    Dank voor het receptje. ?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen