Eiersalade met kerrie – Een eiersalade is een makkelijk te maken salade die altijd smaakt. Zeker als je hiervoor lekkere scharreleieren van de boer gebruikt. Voor die eitjes fiets je graag een stukje om. Je zou denken dat je het beste verse eieren kunt gebruiken voor eiersalade, maar dat is dus niet zo. Verse eieren zijn namelijk erg lastig te schillen. Gebruik hiervoor dus eieren van een paar dagen oud om jezelf en je tafelgenoten leed te besparen. Want als eieren zich lastig laten schillen is de kans op stukjes schil in de salade vrij groot.
Prachtig gele eiersalade
Een eiersalade begint natuurlijk met gekookte eieren, maar door te spelen met kruiden kun je van een basis eiersalade licht pittige eiersalade met kerrie maken. Moeilijk is het niet, gebruik wel een lekkere kerriepoeder want daarin zit nogal verschil. Kerrie is een mengsel van verschillende specerijen dat geel kleurt door kurkuma. In kerrie zitten ook korianderzaad, gember, mosterdzaad, komijn, peper, piment, nootmuskaat, selderijzaad, fenegriek en lavas in verschillende verhoudingen per merk.
Pittig met een fris accent
Stukjes appel zijn erg lekker in een kruidige eiersalade met kerrie. Ze geven de eiersalade een net dat beetje frisheid wat het extra lekker maakt. Serveer de salade eens met een paar blaadjes sla op een hard broodje bij de lunch als lekkere afwisseling voor de broodjes met kaas.
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Eiersalade met kerrie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 1/4 appel Jonagold
- 1 lente-ui
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- 125 gram mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 25 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiersalade met kerrie:
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water om het garingsproces te stoppen. Laat de gekookte eieren afkoelen en schil ze. Snijd de eieren in stukjes en zet opzij. Zorg ervoor dat de eieren helemaal koud zijn voordat je er de andere ingrediënten aan toevoegt, doe je dit niet dan is de kans op een erg slappe en lopende salade groot.
Schil en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in de lengte doormidden en dan in dunne schijfjes. Meng de gesneden appel en lente-ui met de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en de kerrie en meng de volledig afgekoelde stukjes ei erdoor. Roer kort door en zet afgedekt weg tot gebruik. De salade is het lekkerst als hij een tijdje in de koelkast heeft gestaan, dan kunnen de smaken zich goed ontwikkelen. Door de toevoeging van de kerrie zal de eiersalade na een tijdje nog ook nog iets geler worden.
Tafel lekker !!