Eiersalade met mosterd en crispy bacon – Staat er bij jou ook vaker eiersalade op tafel tijdens het weekeinde of met een feestje? Dit hoeft echt niet te gaan vervelen wanneer je varieert met de ingrediënten. Eiersalade is ook nog eens redelijk goedkoop en wanneer je niet te veel mayonaise gebruikt ook nog niet eens zo slecht voor je. Probeer eens onderstaande Duits getinte variant met grove mosterd, augurk en crispy bacon.
Waar moet een lekkere eiersalade aan voldoen
- Gebruik lekkere eieren liefst scharreleieren.
- Kook de eieren gaar maar niet tot ze blauw zien en laat ze goed afkoelen.
- Te warme eieren mengen met de mayonaise of yoghurt resulteert in een slappe salade. Dit is niet handig om te eten.
- Voeg er genoeg kruiden aan toe, maar zorg dat het niet te zout wordt.
- Laat de salade eerst een paar uur in de koelkast staan om op smaak te komen. Zo kunnen de smaken intrekken.
- Het is erg lekker om iets knapperigs en fris in je salade te verwerken zoals een zilveruitje, augurkje, bleekselderij of zelfs appel. Zorg er wel voor dat je dit zeer fijn snijdt en de stukjes niet groter zijn dan je stukjes ei.
- Ook lekker is om er een hartige toets aan te geven, dit kan door uitgebakken spekjes, bacon, gekookte ham of blokjes kaas aan toe te voegen. Ook hier: let op de temperatuur.
- Je mag de toevoeging wel herkennen, maar let erop dat je niet te grof snijdt.
- Denk eraan wanneer je spekjes of kaas aan je salade toevoegt dat deze dan gelijk al zouter smaakt.
Serveer de eiersalade met mosterd op brood of toast
Handig
Als je een grove schuimspaan hebt, is het makkelijk om voor een snelle salade de eitjes door de schuimspaan te duwen.
Leuk
De mayonaise die je gebruikt in deze eiersalade met mosterd is ook gemaakt van eieren en mosterd. Als je dan toch met eieren bezig bent is het leuk om ook de mayonaise zelf te maken. Hier lees je hoe dat gaat.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 koffielepel grove mosterd
- 1 augurk + 1 theelepeltje nat
- 2 plakken gedroogde ( gerookte ) ham
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiersalade met mosterd en crispy bacon:
Bak de plakken ham krokant in een droge koekenpan en laat afkoelen. Snij de eieren in stukjes, snij de augurk fijn. Snij de ham in stukjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak, zet de eiersalade met mosterd en crispy bacon koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!