Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Farmer salade

Iedere farmer zijn eigen recept. Maar met dit recept voor farmer salade scoor je altijd! Een heerlijke frisse salade met o.a. stukjes appel.

0 602

Farmer salade – Een lekkere salade waar nogal veel varianten van bestaan, Wij gaan voor de variant met wortel, knolselderij, en appel.

De naam zegt niet echt veel over de inhoud van de salade. Iedere farmer zijn eigen recept. Kijk dan ook wat je in je koelkast hebt liggen en maak daar een lekkere salade van. De ene keer is selderie de basis de andere keer witte kool of spitskool. Wel zit er bijna altijd wortel bij. Dit is goedkoop en geeft de salade een beetje kleur. Voor de frisheid wordt er vaak augurk of zilverui aan toegevoegd. Persoonlijk vind ik het lekker om een appel in reepjes toe te voegen voor de frisheid. Soms gaat er ook een bosuitje in maar deze moet dan wel zeer fijngesneden zijn anders gaat de smaak overheersen, gebruik om deze reden dan ook geen verse ui. Dit recept is dan ook een basis waar je volop mee kunt variëren.

De saus

Je zou ervoor kunnen kiezen om een heerlijke volle mayonaise te nemen. Dat mag maar omdat we soms ook een beetje op de calorieën willen letten en een salade toch nog gezond willen houden maak ik vaak gebruik van Griekse yoghurt gemengd met mayonaise. Waarom Griekse yoghurt? Deze is mild van smaak, niet te zuur en lekker stevig wat een mooie binding geeft in een salade.


Farmer salade

Meng de yoghurt met de mayonaise in een ruime kom. Snij een appel met schil in fijne reepjes en doe deze bij de saus. Roer direct door om verkleuren te voorkomen. Schil en rasp de wortel en de knolselderij en roer deze ook door de saus. Proef en voeg naar smaak peper, zout en eventueel nog wat mayonaise of yoghurt toe.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer