Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel

Maak een verse salade met zalm, radijs en sinaasappel op de grens van winter en voorjaar. Zo creëer je het zonnetje op je bord.

0 1.403

Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel – Radijs is een wortel van een plant. Vaak zijn radijzen rood maar je kunt ze ook in rood/wit en wit krijgen. Uiteraard kun je radijzen in de supermarkt kopen. Maar deze groente is erg makkelijk om zelf te verbouwen in je eigen tuin en eigenlijk is dit ook nog voordeliger. Je kunt de eerste radijzen al in april zaaien. En iedere keer als ze bijna op zijn, zaai je gewoon weer nieuwe. Zo heb je het hele voorjaar en in de zomer lekkere verse radijzen.

Radijzen hebben een pittige smaak en worden als smaakmaker gebruikt. En door zijn mooie rode schilletje is het ook nog een hele decoratieve groente. Vooral in Japan maken ze de mooiste creaties van radijzen.

Vanwege de pittige smaak van de radijs is het verstandig er wat sterkere smaken tegenover te zetten. Gerookte zalm en citrusvruchten zijn daar mooie voorbeelden van. In het recept hieronder worden deze smaken mooi gecombineerd tot een frisse salade. De salade smaakt op een zomerse dag in de tuin wellicht nog wel het allerlekkerste. Heerlijk genietend van de smaken met misschien wel een uitzicht op je eigen verbouwde radijzen.


Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel

Salade voor 2 personen

Begin met het uitsnijden van de sinaasappel. Dit doe je door de eerst de het topje en het kontje van de sinaasappel te snijden. Dan snij je de overige schil eraf, dit doe je door van boven naar beneden reepjes schil eraf te snijden. Je hebt als het goed is nu een geschilde sinaasappel. Snij nu de partjes tussen de velletjes weg. Maar zorg er voor dat jet het vocht opvangt in een schaaltje. Dit heb je namelijk nodig voor de dressing. Je hebt nu heerlijke partjes sinaasappel zonder vel en een schaaltje met sap.

Snij het loof van de radijzen af en was deze zorgvuldig. Snij de radijzen nu in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snij ook deze in hele dunne halve ringen.

Pak nu twee mooie borden en verdeel hier de veldsla, sinaasappel, radijs en rode ui over. Scheur de zalm in stukjes en verdeel ook deze over de twee borden. Meng het geheel een beetje door elkaar.

Nu gaan we de dressing maken. Pak het schaaltje met de sinaasappelsap en doe hier de balsamicoazijn en olie bij. Roer dit met een garde of vork goed door elkaar en breng het met wat zout en peper op smaak. Sprenkel de dressing, zoveel als je zelf lekker vind, over de salade.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer