Fruitsalade met kwark in een potje – maak van een simpele kwark met fruit iets speciaals door dit te maken in een glazen potje. Makkelijk mee te nemen, lekker en mooi om te zien.
Fruitsalade met kwark is altijd en overal lekker
Met al dat heerlijke zomerfruit maak je de mooiste en lekkerste creaties. Kwark en fruit is een gezond en lekker tussendoortje en ideaal om mee te nemen naar je werk of naar een picknick. We hebben hier aardbei, framboos, bosbessen en rode bessen gebruikt. Vrij luxe dus, maar je kunt ook alleen aardbeien, perziken of net wat je in huis hebt gebruiken. Het maakt niet uit welk fruit je gebruikt, gebruik wat je hebt.
Makkelijk mee te nemen en mooi om te zien
Zomerfruit is vaak erg kwetsbaar, door dit samen met kwark in een potje te doen beschadigd het fruit minder snel. Je kunt de potjes met kwark en zomerse fruitsalade makkelijk vooraf vullen en koud wegzetten tot je ze nodig hebt. De jampotjes kunnen goed afgesloten worden, waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen. Het glas houdt de kwark en de fruitsalade koel en het is ook door de laagjes mooi om te zien.
Fruitsalade met kwark in potjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram kwark naar keuze
- +/- 600 gram fruit naar keuze
- honing optioneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je fruitsalade met kwark in potjes:
Was en droog het fruit door dit op keukenpapier te leggen en droog te deppen. Snijd het grote fruit in kleinere hapklare stukjes. Meng, als je de kwark iets gezoet wil hebben, een beetje honing door de kwark.
Zet 4 glazen jampotje met deksel klaar. Verdeel de helft van de kwark over de 4 potjes. Verdeel er een gedeelte van het fruit over, houdt de mooiste stukken fruit voor de bovenlaag. Verdeel er de rest van de kwark over en vul de potjes met het resterende fruit tot de potjes lekker vol zitten, maar wel nog goed dicht kunnen. Zet de potjes koel weg tot gebruik. Als je de potjes met fruitsalade en kwark een dag van tevoren vult, wordt het goed koud en kunnen de smaken zich vermengen.
Tafel lekker !!