• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar het is zo gemaakt

door Connie Derks
in Salade
0
2
gevuld eitje salade

Gevuld eitje salade – Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar het is zo gemaakt. Een groot voordeel is dat je weet wat je eet als je het zelf maakt.

Ei salade in vele soorten

Als je in de supermarkt in de schappen bij de salades kijkt dan zie je door de bomen het bos niet meer. Alleen van de eiersalade zijn er al heel veel soorten. De standaard eiersalade, Surinaamse eisalade, ei en prei, ei bieslook en ook het gevuld eitje salade. En dan hebben we het nog niet over vrije uitloop, scharrelei en biologische eisalades.

Eiersalade is de makkelijkste salade

Als er een salade makkelijk te maken is dan is het wel de eiersalade. Het is een kwestie van eieren koken, pellen, snijden en mengen met mayonaise en kruiden.  De ene snijdt de eieren wat fijner en de andere houdt van grovere stukjes. De hoeveelheid mayonaise wil nogal eens verschillen, maar vaak zit er in een zelfgemaakte eiersalade veel meer ei dan in de kant-en-klaar gekochte. Gevuld eitje salade klinkt net wat moeilijker, maar is het helemaal niet, de ingrediënten zijn hetzelfde, maar de bereiding is net even anders.

Door het gebruik van meer dooier dan eiwit krijg je de kenmerkende volle smaak van gevuld ei

Gevulde eitjes

Nee, je hoeft echt niet eerst gevulde eieren te maken, het is veel simpeler dan je denkt. Je kookt eieren, laat deze afkoelen en pelt ze. Tot zover hetzelfde als bij iedere eiersalade. Maar in plaats van het hele ei fijn te snijden snijd je het ei door en haalt de dooier eruit. Het wit snijd je zo fijn of grof als je zelf lekker vindt, de dooier druk je door een zeef zodat het kleine kruimeltjes worden. Deze meng je flink met een beetje mayonaise zodat het enigszins glad wordt. Op smaak brengen en eiwit stukjes toevoegen en klaar ben je. Simpel toch?

Zorg ervoor dat de eieren goed koud zijn voor je ze mengt met mayonaise om een lopende salade te voorkomen

Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Gevuld eitje salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevuld eitje salade:

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Leg ze in een bak met ijskoud water en tik ze tegen elkaar om de schaal een beetje te breken. Als je ze zo in het water laat afkoelen zullen ze makkelijker pellen.

Pel de eieren en snijd ze door. Hak van 4 eieren het witte grof (het wit van de rest is over). Duw alle dooiers door een zeef tot kruimels. Meng deze met 2 eetlepels mayonaise, peper en zout naar smaak. Roer goed door zodat het een egale gele massa wordt. Voeg het gesneden eiwit toe en breng eventueel verder op smaak, en als de salade te stevig is gebruik je nog een beetje mayonaise.

Zet de gevuld eitje salade in een afgesloten bakje koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Reacties 2

  1. Marmagda80 says:
    6 maanden geleden

    Heel veel erg smakelijke recepten. Ik ben er heel erg blij mee. Nu net de Duitse Kartoffelsalade van mijn oma gemaakt. Daar geniet de hele familie straks van.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      Er gaat niets boven zelfgemaakte kartoffelsalade, geniet ervan!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen