Gevuld eitje salade – Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar het is zo gemaakt. Een groot voordeel is dat je weet wat je eet als je het zelf maakt.
Ei salade in vele soorten
Als je in de supermarkt in de schappen bij de salades kijkt dan zie je door de bomen het bos niet meer. Alleen van de eiersalade zijn er al heel veel soorten. De standaard eiersalade, Surinaamse eisalade, ei en prei, ei bieslook en ook het gevuld eitje salade. En dan hebben we het nog niet over vrije uitloop, scharrelei en biologische eisalades.
Eiersalade is de makkelijkste salade
Als er een salade makkelijk te maken is dan is het wel de eiersalade. Het is een kwestie van eieren koken, pellen, snijden en mengen met mayonaise en kruiden. De ene snijdt de eieren wat fijner en de andere houdt van grovere stukjes. De hoeveelheid mayonaise wil nogal eens verschillen, maar vaak zit er in een zelfgemaakte eiersalade veel meer ei dan in de kant-en-klaar gekochte. Gevuld eitje salade klinkt net wat moeilijker, maar is het helemaal niet, de ingrediënten zijn hetzelfde, maar de bereiding is net even anders.
Door het gebruik van meer dooier dan eiwit krijg je de kenmerkende volle smaak van gevuld ei
Gevulde eitjes
Nee, je hoeft echt niet eerst gevulde eieren te maken, het is veel simpeler dan je denkt. Je kookt eieren, laat deze afkoelen en pelt ze. Tot zover hetzelfde als bij iedere eiersalade. Maar in plaats van het hele ei fijn te snijden snijd je het ei door en haalt de dooier eruit. Het wit snijd je zo fijn of grof als je zelf lekker vindt, de dooier druk je door een zeef zodat het kleine kruimeltjes worden. Deze meng je flink met een beetje mayonaise zodat het enigszins glad wordt. Op smaak brengen en eiwit stukjes toevoegen en klaar ben je. Simpel toch?
Zorg ervoor dat de eieren goed koud zijn voor je ze mengt met mayonaise om een lopende salade te voorkomen
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Gevuld eitje salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 eieren
- 2-3 eetlepels mayonaise
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevuld eitje salade:
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Leg ze in een bak met ijskoud water en tik ze tegen elkaar om de schaal een beetje te breken. Als je ze zo in het water laat afkoelen zullen ze makkelijker pellen.
Pel de eieren en snijd ze door. Hak van 4 eieren het witte grof (het wit van de rest is over). Duw alle dooiers door een zeef tot kruimels. Meng deze met 2 eetlepels mayonaise, peper en zout naar smaak. Roer goed door zodat het een egale gele massa wordt. Voeg het gesneden eiwit toe en breng eventueel verder op smaak, en als de salade te stevig is gebruik je nog een beetje mayonaise.
Zet de gevuld eitje salade in een afgesloten bakje koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!
Heel veel erg smakelijke recepten. Ik ben er heel erg blij mee. Nu net de Duitse Kartoffelsalade van mijn oma gemaakt. Daar geniet de hele familie straks van.
Er gaat niets boven zelfgemaakte kartoffelsalade, geniet ervan!