• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Griekse rucolasalade met halloumi

Durf eens een andere salade te proberen

door Elise de Haan
in Salade
0
2
Griekse rucolasalade

Griekse rucolasalade – Wie houdt er niet van heerlijk Grieks eten? En bij zo’n lekkere Griekse maaltijd hoort natuurlijk ook een frisse salade. Iedereen kent de boerensalade met komkommer, tomaat, ui, groene paprika en feta wel. Dus voor de afwisseling eens een andere salade. Griekse rucolasalade met gegrilde halloumi is dan een lekker alternatief. Deze salade is lekker bij vleesgerechten en visgerechten, maar kan ook prima als lunchgerecht geserveerd worden.

Rucola, een pittig slablaadje

Rucola, ook bekend als rocketsla, is een veelgebruikte bladgroente in de Mediterrane keukens als de Griekse en Italiaanse keuken. Rucola heeft een kenmerkende pittige en nootachtige smaak.  Het wordt gebruikt in salades, zoals de Griekse rucolasalade en in Italië zie je het vaak als toevoeging aan pasta’s, pizza’s en antipasti. Rucola is een goede bron van antioxidanten en bevat veel andere gezonde stoffen die bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Rucola groeit snel en is gemakkelijk te telen, wat betekent dat het het hele jaar door verkrijgbaar is. Kortom, rucola is een smaakvol en gezond ingrediënt, dat zeker de moeite waard is om eens vaker op tafel te zetten.

Halloumi, heerlijk in de Griekse rucolasalade

Misschien heb je nog nooit van het ingrediënt halloumi gehoord. Tijd om daar eens verandering in te brengen met de Griekse rucolasalade. Halloumi is een kaas die afkomstig is uit Cyprus. Halloumi staat bekend om zijn unieke smaak en textuur. De kaas ‘piept’ een beetje als je het eet. Klinkt bizar, maar probeer het maar eens. Halloumi wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk en heeft een aparte, zoutige smaak. Een bijzondere eigenschap van halloumi is dat het niet smelt als het gebakken of gegrild wordt, wat betekent dat het heel geschikt is voor gerechten waarin de kaas niet moet ‘uitlopen’. Halloumi wordt ook wel gebruikt als vervanging voor vlees in vegetarische gerechten of gewoon als snack. De kaas is gegrild of gebakken op zijn lekkerst, dus zo hebben we hem gebruikt voor de Griekse rucolasalade. Kortom, halloumi is een veelzijdige en smakelijke kaas die zeker de moeite waard is om te proberen.

Heerlijke recepten met rucola

Heerlijke recepten met rucola

Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.

Griekse rucolasalade

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 85 gram rucolasla
  • een klein bosje dille, wat grover gesneden
  • een handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 snackkomkommers, in plakjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper en zout
  • 1 pak halloumi (225 gram), in plakken van ongeveer 4 mm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Griekse rucolasalade:

Doe de rucola in een slaschaal. Meng de tomaatjes, de plakjes komkommer en de dille door de sla.

Klop een vinaigrette van de olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade.

Verhit een grillpan en gril de plakken halloumi aan beide zijden tot ze mooie grillstrepen hebben.

Leg de gegrilde halloumi op de Griekse rucolasalade en serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin29Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegrilde aubergine met feta
Hapjes

Gegrilde aubergine met feta

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pita broodje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671
Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

tzatziki
Saus

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Youvetsi Griekse stoofschotel met pasta
Pastagerechten

Griekse stoofschotel met pasta: Youvetsi

Baklava
High Tea recepten

Baklava; een heerlijk maar mierzoet dessert

Reacties 2

  1. Ekkel Yvonne says:
    7 maanden geleden

    Wil heel graag de recepten ontvangen

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 maanden geleden

      Je kunt je hier gratis inschrijven voor de nieuwsbrief Ekkel Yvonne

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen