Groene Aspergesalade met Feta en Krieltjes – Ben jij ook zo gek op asperges? Er wordt vaak gekozen voor de witte asperges, en dan gegeten op de klassieke manier. Maar heb je de groene asperges al een geprobeerd? Net zo lekker en misschien nog wel veelzijdiger dan de witte! In dit recept maken we er een salade van, met krieltjes en feta. Lekker bijgerecht bij een barbecue, maar ook in een wat grotere portie een prima vegetarische maaltijdsalade!
Groene asperges
Meestal wordt er gekozen voor de witte asperge. De groene asperge is echter minstens zo lekker. Groene asperges bevatten veel vitaminen, foliumzuur, kalium en andere gezonde voedingsstoffen. Dus zet ze eens wat vaker op het menu! Met deze groene aspergesalade met feta en krieltjes is dat geen enkel probleem. Heb je deze eenmaal gemaakt dan ga je dat ongetwijfeld vaker doen.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Groene aspergesalade met feta en krieltjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram geschilde krieltjes
- 1 bos groene asperges, uiteinde eraf en in stukjes
- 200 gram feta, in blokjes
- half bosje peterselie, gehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel fijne mosterd
- ¼ theelepel suiker
- ¼ theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de groene aspergesalade met feta en krieltjes:
Kook de krieltjes, in water met wat zout, in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen en afkoelen.
Kook ondertussen ook de asperges gaar in water met wat zout. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Giet ze af in een vergiet en spoel ze onder de kraan koud.
Meng de krieltjes, de groene asperges en de feta in een grote slakom.
Klop in een andere kom met een garde de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette. Meng de peterselie er door.
Schep de vinaigrette voorzichtig door de salade.
Als je het gerecht niet direct serveert, bewaar de salade dan in de koelkast. Meng dan de vinaigrette vlak voor het serveren door de groene aspergesalade met feta en krieltjes.
Tafel lekker !!