Groene aspergesalade met feta en krieltjes – Ben jij ook zo gek op asperges? Er wordt vaak gekozen voor de witte asperges, en die worden dan gegeten op de klassieke manier. Maar heb je de groene asperges al een geprobeerd? Net zo lekker en misschien nog wel veelzijdiger dan de witte soort! In dit recept maak je er een groene aspergesalade van, met krieltjes en feta. Lekker als bijgerecht bij een barbecue, maar ook in een wat grotere portie, een prima vegetarische maaltijdsalade!
Groene asperges zijn minstens zo lekker als hun witte zusje!
Meestal wordt er gekozen voor de witte asperge. De groene asperge is echter minstens zo lekker. Ze komen zeker in een aspergesalade heel goed tot hun recht. In groene asperges zitten veel vitaminen, foliumzuur, kalium en andere gezonde voedingsstoffen. Een goede reden om ze eens wat vaker op het menu te zetten! Met de groene aspergesalade met feta is dat geen enkel probleem. Heb je die eenmaal gemaakt, dan ga je dat ongetwijfeld vaker doen.
Iets over de feta en krieltjes in de groene aspergesalade
Twee andere ingrediënten in de groene aspergesalade zijn de feta en de krieltjes. Voor allebei geldt: let er op dat je de echte koopt! Feta is niet hetzelfde als witte kaas of saladekaas. Proef ze maar eens naast elkaar. Voor de prijs hoef je geen namaak te kopen, elke supermarkt verkoopt echte feta voor een prijs die niet veel afwijkt van de witte kaas. Wat betreft de krieltjes vraag je je misschien af wat daar niet echt aan kan zijn. De voorgekookte ‘minikrieltjes’ in het koelvak zijn gesneden uit grote aardappels en hebben dus niets met krieltjes te maken. Echte, verse krielaardappeltjes koop je meestal in de schil. Bij sommige groenteboeren worden machinaal geschrapte krieltjes aangeboden. Die zijn ook vers en dus goedgekeurd!
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Aspergesalades; lekker anders
Eet asperges eens anders dan met aardappels, ei en ham. In een salade dus. Lekker Tafelen presenteert je de lekkerste aspergesalades!
Groene aspergesalade met feta en krieltjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram geschilde krieltjes
- 1 bos groene asperges, uiteinde eraf en in stukjes
- 200 gram feta, in blokjes
- half bosje peterselie, gehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel fijne mosterd
- ¼ theelepel suiker
- ¼ theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de groene aspergesalade met feta en krieltjes:
Kook de krieltjes, in water met wat zout, in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen en afkoelen.
Kook ondertussen ook de asperges gaar in water met wat zout. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Giet ze af in een vergiet en spoel ze onder de kraan koud.
Meng de krieltjes, de groene asperges en de feta in een grote slakom.
Klop in een andere kom met een garde de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette. Meng de peterselie erdoor.
Schep de vinaigrette voorzichtig door de salade.
Als je het gerecht niet direct serveert, bewaar de salade dan in de koelkast. Meng dan de vinaigrette vlak voor het serveren door de groene aspergesalade met feta en krieltjes.
Tafel lekker !!