Groene salade met kaas en mandarijn – van sla naar salade door op een simpele en doeltreffende manier gebruik te maken met de ingrediënten die je in huis hebt.
Simpel maar doeltreffend
Salades bevatten vaak ellenlange ingrediënten lijsten, maar ook met een minimale hoeveelheid ingrediënten maak je een heerlijke en verrassende salade. Zo ook deze groene salade met kaas en mandarijn. Het sap van de mandarijn wordt ook gebruikt in de dressing want je moet natuurlijk wel in elke hap mandarijn proeven.
Van sla naar salade
Zeg je sla denk je saai, salade met kaas en mandarijn klinkt toch veel lekkerder? En dat is het ook, door een paar doeltreffende ingrediënten aan sla toe te voegen krijg je de lekkerste salades. De ijsbergsla is een knapperige vrij neutrale salade die verdrongen wordt door de zakjes gemengde salade. Nu is gemengde salade best lekker maart als je zo’n zakje opentrekt moet het ook gelijk op want vaak is het de dag erna al een verlept hoopje sla. IJsbergsla of bindsla kan wel wat hebben en is daarom handig om op voorraad te hebben.
Gebruik de ingrediënten die er in huis zijn, maak op wat je hebt. Zo ontstaan de lekkerste salades.
Wil je van die simpele, maar lekker knapperige ijsbergsla een lekkere en smakelijke salade maken kijk dan eens wat je in huis hebt. Fruit en kaas is er meestal wel in huis en dit zijn twee ingrediënten die erg goed te gebruiken zijn in een salade. Zeker in de winter heb je op de fruitschaal vaak wel iets van citrus liggen zoals sinaasappel of mandarijn. Deze passen goed in een winterse salade. Door te kijken wat er in huis was ontstond deze simpele, maar zeer lekkere groene salade met kaas en mandarijn.
Kaas heeft iedereen wel in de koelkast, het maakt dan ook niet uit welke kaas je hiervoor neemt. Dat laatste korstje snijd je bijvoorbeeld makkelijk weg in deze salade. En heb je geen lente-ui in huis gebruik dan een in reepjes gesneden augurk of een paar zeer dunne schijfjes rauwe ui. Zo zie je dat het echt niet altijd moeilijk hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.
Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje
Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.
Groene salade met kaas en mandarijn
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 krop ijsbergsla
- 100 gr kaas
- 4 mandarijntjes
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper/zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groene salade met kaas en mandarijn;
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd plakjes van de kaas en snijd deze ook in dunne reepjes. Snijd de schil met een mes van de mandarijnen en snij met een scherp mesje de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven een kommetje zodat je het sap op kunt vangen, knijp wat er overblijft na het uitsnijden van de partjes ook uit boven het kommetje, dit gebruiken we voor de dressing.
Doe alle gesneden ingrediënten door elkaar gehusseld in een schaal. Maak van het mandarijnensap, de mosterd en de olijfolie een dressing door deze goed door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de salade. Deze simpele groene salade met kaas en mandarijn is erg lekker bij hamburgers, frietjes en nog veel meer.
Tafel lekker !!