Groene salade met doperwten – Heerlijk die zomer al die verse groente en fruit die nu volop verkrijgbaar zijn. Mijn groenteboer heeft al die prachtige groenten mooi uitgestald en daartussen lagen verse doperwten. Tja, die kon ik niet weerstaan en heb een kilo meegenomen. Dat lijkt misschien veel, maar je houd er ongeveer de helft van over en ze blijven in de koelkast nog een dag of twee mooi. In ieder geval genoeg om één keer met lekkere bospeen te eten, maar een gedeelte van die helder groene knikkertjes heb ik gebruikt in een salade. Heel even geblancheerd zodat ze nog mooi groen en knapperig blijven. Samen met verse venkel, botersla, munt en een frisse citroen dressing erbij, meer zomer op je bord kan toch bijna niet? Bij de BBQ zou deze salade zeker niet misstaan, maar ik heb deze salade deze keer bij een heerlijke hartige kaastaart met verse abrikozen geserveerd.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Groene salade met doperwten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- krop botersla
- 1⁄2 venkelknol
- 250 gram verse doperwten in de dop
- 2 -3 takjes munt
- 3 lente-uitjes
- sap van 1⁄2 citroen
- 4 eetlepels goede olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groene salade met doperwten:
Was de sla en scheur de grote bladeren in stukken en doe ze in een grote slaschaal. Dop de erwten, breng een pannetje water aan de kook, doe de erwten in het kokende water en haal deze er na een minuut weer uit en spoel ze direct met koud water zodat ze niet verder garen. Doe ze bij de sla in de schaal. Snijd de venkel in dunne reepjes, en de lente-ui in ringetjes, doe ze bij de sla. Snijd de munt wat fijner en meng de groente door elkaar. Pers de citroen uit en meng deze met de honing, peper, zout en de olijfolie en klop dit goed door. Verdeel de dressing door de groene salade vlak voordat je deze op tafel zet.
Tafel lekker !!