Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ham-prei salade met noten

De bekende ham-prei salade wordt meestal kant-en-klaar gekocht. Deze salade zelf maken is echter een klusje van niks. Je kunt er je eigen smaak aan geven.

0 2.860

Ham-prei salade met noten – We kennen hem vast wel de ham-prei salade uit het koelvak van de supermarkt. Best lekker op een broodje of toastje maar heb je deze al eens zelf gemaakt? Het is een klusje van niks en het resultaat is zo veel lekkerder. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig, prei, ham, noten en een beetje mayonaise thats it.

Huisgemaakt

Met een feestje of als er bezoek komt maak ik regelmatig salades voor op een stukje stokbrood of een toastje. Deze salade is een van onze favorieten. Ik weet niet hoe vaak ik deze al gemaakt heb maar iedere keer gaat hij schoon op. De restjes gaan de dag erna op een boterham met kaas of ham mee naar het werk. Zo maak je van je lunch op het werk ook een klein feestje.

Variëren met prei salade

Wil je liever geen vlees gebruiken of ben je gek op kaas vervang de ham dan eens door geraspte kaas. Ook zou je een gedeelte van de noten kunnen vervangen door gedroogde en in stukjes gesneden cranberries of abrikoosjes. Je hebt dan weer een heel andere salade


Ham-prei salade met noten

  • 100 gram jonge prei
  • 75 gram gekookte ham
  • 75 gram gemengde noten
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • Peper

Snij de prei in zo fijn mogelijke ringetjes, Hak de noten grof en snij de gekookte ham in kleine stukjes. Doe dit in een kom en meng dit door elkaar. Voeg er 1 eetlepel mayonaise aan toe en wat peper, roer goed door. Voeg eventueel nog wat mayonaise naar smaak toe. Het is een vrij stevige salade, vind je hem echter te stevig dan zou je er een klein beetje water aan toe kunnen voegen. Laat de ham-prei salade minimaal een uurtje gekoeld staan om de smaken goed tot hun recht te laten komen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer