IJsbergsla met verse tuinkruiden – IJsbergsla is een geliefde slasoort vanwege zijn knapperige textuur en milde smaak. Maar wat als we die stiekem toch wel een beetje alledaagse sla een kleine upgrade geven met de frisheid en aroma van verse tuinkruiden? Daarmee maak je de sla net een beetje anders dan anders. IJsbergsla met verse tuinkruiden is niet bedoeld als een maaltijdsalade, maar meer als extra groente en een frisse touch naast een hoofdgerecht. Het is goedkoop, makkelijk en snel te maken en dat is toch precies wat je wilt voor een dergelijk bijgerecht. Van dit soort saladerecepten kun je er dan ook nooit genoeg hebben. En dit recept is zo simpel dat we het eigenlijk bijna geen recept durven noemen. Dus zorg dat je steeds een krop ijsbergsla bij de hand hebt, dan heb je altijd een makkelijk bijgerecht.
IJsbergsla met verse tuinkruiden – tips
In het recept voor de ijsbergsla hebben we vier soorten verse kruiden gemengd, namelijk peterselie, selderij, bieslook en dille. Je kunt heel makkelijk variëren door een ander mengsel samen te stellen. Ook kruiden als basilicum en lavas kun je gebruiken in een salade. Heb er, als je lavas gebruikt wel erg in dat dit behoorlijk overheersend kan zijn, dus pas het met mate toe. Heb je een eigen kruidentuintje? Leef je dan vooral uit met waar je op dat moment veel van kunt oogsten.
We geven je het recept van een heel simpele citroenvinaigrette bij de salade. Je kunt natuurlijk altijd voor een andere dressing kiezen, want bij de ijsbergsla past vrijwel alles. Ook een dressing op basis van yoghurt zal het goed doen bij de ijsbergsla met verse tuinkruiden.
Serveer de dressing en de salade los van elkaar. Mocht je dan wat salade overhouden, dan kun je de ijsbergsla heel goed in de koelkast bewaren en de volgende dag nog eten.
IJsbergsla met verse tuinkruiden
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop ijsbergsla
- een grote handvol verse tuinkruiden, peterselie, selderij, dille, bieslook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vers geperst citroensap
- 2 theelepels ahornsiroop of honing ( of een beetje suiker)
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ijsbergsla met verse tuinkruiden:
Spoel de krop ijsbergsla en de verse tuinkruiden af onder de kraan en droog ze met wat keukenpapier.
Snij de sla in reepjes en hak de kruiden fijn. Meng alles door elkaar in een grote slakom.
Klop een vinaigrette van de olijfolie, het citroensap, de ahornsiroop en wat peper en zout.
Serveer de ijsbergsla met verse tuinkruiden en de vinaigrette los van elkaar. De sla is heerlijk bij een ovenschotel of een pastagerecht.
Tafel lekker !!