Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

Aan deze kartoffelsalat komt geen mayonaise, room of yoghurt te pas. Kartoffelsalat serveer je bij een mooie schnitzel, maar kan ook prima bij de barbecue.

0 5.636

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept – Aan deze kartoffelsalat komt geen mayonaise, room of yoghurt te pas. Het is wel heel vol van smaak. Dat komt omdat het spekvet de basis van de saus vormt. Kartoffelsalat serveer je bij een mooie schnitzel, maar kan ook prima bij de barbecue. Wil je gasten imponeren met smaak een eenvoud? Serveer dan deze kartoffelsalat

Opmerkelijk genoeg, blijven juist vaak emigranten trouw aan tradities uit eigen land, terwijl de tijd in het vaderland gewoon voortschrijd. Zo vergaat het ook met recepten. Dit recept voor Kartoffelsalat, dat vorige eeuw nog een standaardrecept was in de Oostenrijkse en Duitse keuken, is door Duitse en Oostenrijkse kolonisten meegenomen naar de Verenigde Staten. Maak er dankbaar gebruik van zou ik zeggen. Dit recept is pure eenvoud, maar alle smaken worden gebruikt. Deze kartoffelsalat doet je misschien niet direct denken aan de huidige aardappelsalades. Maar kartoffelsalat klinkt ook veel leuker toch?


Echte kartoffelsalat

Aardappelsalade voor 4 personen:Kartoffelsalat

  • 600 gr. (redelijk) vastkokende aardappelen
  • 150 – 200 gr. gerookt spek
  • 2 el. ciderazijn
  • 1 el. suiker
  • 1 dl. water
  • 1/4 bouillonblokje
  • 1 grote ui of een paar sjalotjes
  • een handje bieslook of peterselie
  • peper en zout

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken of plakken en kook ze in gezouten water gaar.

Ondertussen snijd je het spek in kleine stukje en bak je het spek knapperig in een koekenpan. Verwijder de spekjes en bewaar het spekvet in de pan. Zet de pan weer op een hoog vuur en voeg de azijn, het water, het bouillonblokje en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten inkoken.

Snipper de ui of sjalotjes fijn en hak de kruiden ook fijn.

Giet de gare aardappels af, doe de aardappelen terug in de pan en schep alle ingrediënten erdoor. Laat nog ongeveer 20 minuten de smaken intrekken met een deksel op de pan. Serveer lauwwarm. Heerlijk bij een stuk vlees, ook voortreffelijk bij de barbecue!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer