Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Klassieke Waldorf salade zelf maken

De klassieke waldorf salade. Knolselderij, Bleekselderij, Appel en Walnoten horen hier echt in thuis. Uiteraard inclusief huisgemaakte dressing.

0 942

Klassieke Waldorf salade – Dit is een echte retro salade die ontzettend lekker blijft. De salade heeft zijn oorsprong in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Hier werd de salade voor het eerst bereid en geserveerd. Er bestaan veel variaties op deze klassieker, met of zonder knolselderij en/of walnoten. Ik heb het nu gemaakt met knolselderij en selderijstengels. En voor mij horen er ook walnoten in.

Je kunt deze salade als lunch serveren met of zonder een geroosterde boterham, als voorgerecht of als maaltijdsalade. Voeg dan nog wat vis of kip erbij om er een complete maaltijd van te maken.

Meestal wordt de salade gemaakt van in julienne gesneden groenten, ik heb het in blokjes gesneden deze keer. Maar doe wat jou het makkelijkste of het lekkerste lijkt. Ook heb ik de saus apart geserveerd, maar je kunt deze ook lekker door de salade mengen.
Blancheer de blokjes knolselderij wel vooraf, anders heb je van die harde blokjes in de salade en dat is niet lekker. Als je besluit de groenten in julienne te snijden, dan hoef je de knolselderij niet te blancheren.
Voor het julienne snijden van de groenten kan je een mandoline gebruiken.


Klassieke Waldorf salade

Salade voor 4 personen:

Voor de dressing:

  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • peper en zout, naar smaak

Zo maak je klassieke waldorf salade

Snijd de knolselderij in plakken van 1 centimeter. Schil deze plakken en snijd ze dan in kleine blokjes. Blancheer deze blokjes ongeveer 1 minuut in kokend en gezouten water.
Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Dep ze dan droog.

Spoel de selderijstengels schoon, dep ze droog en schil ze dan. Snijd de stengels in blokjes zo groot als de knolselderij.
Spoel de appels schoon en snijd deze ook in blokjes.
Snijd de grote druiven eventueel doormidden.

Meng nu deze ingrediënten samen met de walnotenolie in een grote kom.

Klop voor de dressing alle ingrediënten hiervoor door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla over een groot bord of schaal en lepel hierop de salade.

Serveer de saus apart of giet dit over de klassieke waldorf salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer