Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommersalade met dille

Een super eenvoudige komkommersalade met dille. Lekker op een toastje, maar ook als bijgerecht bij vis of vlees of op een broodje gezond.

0 6.994

Komkommersalade met dille – een lekker fris bijgerecht met maar 3 ingrediënten

Gezonde eenvoud

Je kan komkommer natuurlijk in plakjes of stukken zo uit het vuistje eten, dit is altijd lekker. Bij een salade denk je al gauw aan de bekende versie van komkommersalade zoals de zoetzure komkommer of de onder mayonaise of slasaus bedolven komkommersalades. Maar het kan anders, deze versie met yoghurt is zeker zo lekker en ook nog eens goed voor je want yoghurt bevat lekker veel eiwitten. Kun je niet aan verse dille komen je kan hiervoor ook een lepeltje gedroogde dille nemen of varieer eens met lekker veel bieslook.

Komkommersalade met dille

  • 1 komkommer
  • 150 gram yoghurt naar keuze
  • 3-4 takjes verse dille
  • Peper, zout

Snij de komkommer naar believen in plakjes of reepjes. Hak de dille grof en meng deze met de yoghurt, Griekse yoghurt is hiervoor het lekkerste maar iedere andere yoghurt kan ook. Breng op smaak met peper en zout en meng er de komkommer doorheen. Deze salade is een paar dagen houdbaar. Houdt er wel rekening mee dat de komkommer vocht loslaat en iets zachter wordt wanneer je de salade bewaard.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer