Komkommersalade met dille – een lekker fris bijgerecht met maar 3 ingrediënten.
Gezonde eenvoud
Je kunt komkommer natuurlijk in plakjes of stukken zo uit het vuistje eten, dit is altijd lekker. Bij een salade denk je al gauw aan de bekende versie van komkommersalade zoals de zoetzure komkommer of de onder mayonaise of slasaus bedolven komkommersalades. Maar het kan anders, deze versie met yoghurt is zeker zo lekker en ook nog eens goed voor je want yoghurt bevat lekker veel eiwitten. Kun je niet aan verse dille komen dan kan hier ook een lepeltje gedroogde dille voor nemen of varieer eens met lekker veel bieslook.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Komkommersalade met dille
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 150 gram yoghurt naar keuze
- 3-4 takjes verse dille
- Peper, zout
Bereidingswijze van dit recept
Komkommersalade met dille maak je zo:
Snij de komkommer naar believen in plakjes of reepjes. Hak de dille grof en meng deze met de yoghurt, Griekse yoghurt is hiervoor het lekkerst maar iedere andere yoghurt kan ook. Breng op smaak met peper en zout en meng er de komkommer doorheen. De komkommersalade met dille is een paar dagen houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de komkommer vocht loslaat en iets zachter wordt als je de salade bewaart.
Tafel lekker !!