Komkommersalade met feta en zoetzure uitjes – De zoetzure uitjes maken deze salade af. Maak gelijk een beetje extra, want dit past bij heel veel gerechten.
Komkommer en feta
De combinatie komkommer en feta kom je vaker tegen. Denk maar aan de bekende Griekse salade. De licht zoute smaak van de feta haalt de smaak van de komkommers omhoog. Als je daar nog zoetzure uitjes aan toevoegt, heb je een complete smaakbeleving.
Als komkommers te groot worden hebben ze vaak erg veel pitjes, deze kun je het beste verwijderen. Heb je jonge kleinere komkommers? Dan is dit niet nodig. Ook het schillen van komkommer is niet nodig, het geeft juist net dat beetje smaak. Komkommer is tenslotte vooral water.
Welke feta je voor deze komkommersalade gebruikt is heel persoonlijk. De smaken en sterktes van feta lopen nogal uiteen. Als je bijvoorbeeld een feta van schapenmelk hebt, zal deze heel sterk van smaak zijn terwijl een feta van koemelk vrij zacht is.
Zoetzure uitjes
Uien in een salade willen nogal eens overheersen. De smaak is vaak te sterk en blijft lang in je mond hangen. Als je de uienringen op zoetzuur zet, heb je hier veel minder last van. Zoetzure uitjes zijn echt lekker, die ga je vast vaker maken.
De structuur en de smaak van de uien veranderd volledig door het zuur van de azijn. En als je rode uien hebt worden ze prachtig roze van kleur.
Zet de uienringen een paar uur voordat je de salade gaat maken al in de marinade.
Maak gelijk een grote hoeveelheid want ze zijn ook erg lekker op bijvoorbeeld een boterham met kaas of bij vele andere salades. Ze zijn in de koelkast minimaal een week houdbaar.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Komkommersalade met feta en zoetzure uitjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 150 gram feta
- 2 rode uien
- 200 ml azijn
- 1 eetlepel suiker
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je komkommersalade met feta en zoetzure uitjes:
Verwarm de azijn. Doe de suiker en een beetje zout en peper in een jampotje. Schud de azijn erbij. Roer even door tot de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen. Snij de rode uien in flinterdunne ringen. Als de marinade is afgekoeld kunnen de uienringen erbij. Laat dit minimaal een uur staan. De uien worden prachtig van kleur en heerlijk knapperig.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal het meeste van de zaadlijsten eruit. Snijd in grove stukken en leg ze op een bord of in een schaal. Verdeel de feta in blokjes en verdeel deze over de komkommer. Drapeer een beetje van de uitjes met een klein beetje nat over de salade en strooi er nog wat peper en zout over. Zet de rest van de uitjes erbij voor de liefhebber.
Tafel lekker !!