Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommersalade met munt

Serveer een komkommersalade met munt bij de meest uiteenlopende gerechten. Eenvoudig, lekker en het middel om van je maaltijd een feest te maken.

Komkommersalade met munt – Komkommertijd! Het bewijs dat komkommer altijd en overal kan is deze komkommersalade met munt. Niet alleen in de zomer lekker als bijgerecht bij de barbecue, maar denk ook eens aan pasta of chili con carne gerechten. Ook lekker met lamsköfte trouwens! In de schil van de komkommer zit ongeveer 10% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Niet meer schillen dus, die komkommer!

Komkommersalade met munt

Salade – bijgerecht voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • wat vers gehakte muntblaadjes
  • wat vers gehakte peterselie
  • rasp van een citroen of sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • eventueel 1 theelepel suiker (of honing of poedersuiker of kokosbloesemsuiker)

Snijd de komkommer overlangs en haal met een lepel de zaden uit de komkommer.
Voeg de munt, peterselie en de rasp bij de komkommer.

Maak in een schaaltje de dressing door de olijfolie, rode wijnazijn en suiker door elkaar te roeren.

Laat alles intrekken voor tenminste 1 uur en serveer de komkommersalade koud.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.