Komkommersalade met sesam – Een komkommersalade, geschaafd in linten, met een toets van sesam. Zo maak je van een gewone komkommersalade iets speciaals.
Komkommerlinten maken een komkommersalade meteen anders
Door de komkommer in linten te schaven krijgt je salade een heel ander uiterlijk dan dat je ze in plakjes snijdt. De komkommer schaaf je met een mandoline of als je die niet hebt met een kaasschaaf. De komkommer wordt niet geschild, de schil geeft namelijk een leuk kleuraccent in de salade en zorgt voor er voor dat de salade een beetje bite heeft.
Sesam als smaakmaker in de komkommersalade
Sesam is de smaakmaker van de komkommersalade. Als je sesamzaadjes koopt zijn ze meestal nog niet geroosterd. Door de zaadjes even in een droge pan te roosteren krijgen ze veel meer smaak.
Met de olie moet je voorzichtig zijn. Die is namelijk erg sterk van smaak. Een klein beetje sesamolie geeft de komkommersalade een boost. Ben je te royaal dan bederf je je hele salade.
Komkommersalade is altijd goed
Een komkommersalade, al dan niet met sesam, doet het altijd goed, of het nu bij een warme maaltijd, lunch of BBQ is. Komkommer is neutraal van smaak dus makkelijk te combineren met heel veel andere smaken. Een ander kenmerk van de komkommer is dat die verfrissend werkt wat bij pittige of zware gerechten soms wel prettig is. Vandaar dat er in de oosterse keuken veel gebruikgemaakt wordt van komkommer als bijgerecht.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Komkommersalade met sesam
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 25 ml witte wijn azijn
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je komkommersalade met sesam:
Bak de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan, zo worden ze veel krachtiger van smaak. Laat ze na het bakken op een bord afkoelen.
Schaaf mooie linten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline.
Snijd heel dunne ringen van de sjalot.
Meng de olie, azijn en de chilisaus. Zet de komkommer en de dressing koel weg tot gebruik.
Schep vlak voor je de salade serveert de sesamzaadjes en de dressing door de komkommer. Doe dit niet te vroeg, want het is de bedoeling dat de komkommersalade met sesam knapperig is als je hem serveert.
Tafel lekker !!