Koolrabisalade met venkel en komkommer – Wil je eens een lekkere, zomerse salade waar wat andere groenten in verwerkt zijn? Dan hebben we er hier een met een bijzondere groente. We hebben namelijk een salade gemaakt waarin koolrabi een belangrijk ingrediënt is. Koolrabi is een lekker knapperige groente als je hem rauw verwerkt. En dat is precies wat een lekkere ‘bite’ aan de salade geeft. Verder bestaat de salade uit komkommer, venkel en de hartige touch komt van de feta. Heerlijke combinatie dus! De koolrabisalade met venkel en komkommer doet het prima bij een barbecue, maar is ook heel geschikt als komkommersalade voor een lunch.
Koolrabi, een verrassend lekkere knol
Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de groenteboer of op de markt, van die mooie, lichtgroene knollen, oftewel koolrabi. Koolrabi is een niet zo heel bekende groente, en dat is eigenlijk heel jammer, want het is echt lekker. En daarnaast kun je er heel veel verschillende dingen mee doen. Zoals we hierboven al schreven, lekker knapperig in de koolrabisalade met venkel en komkommer, maar gestoofd, gekookt of in een wokschotel is koolrabi ook heel goed te gebruiken. Verder kun je deze groente ook heel goed gebruiken in een gepureerde groentesoep. Als je nog nooit koolrabi hebt gegeten, neem dan eens een paar van die knollen mee en ga ze eens proeven. Je zult verrast zijn. De koolrabisalade met venkel en komkommer is een prima gerecht om het eens te proberen.
Koolrabisalade met venkel en komkommer, met feta
In de koolrabisalade met venkel en komkommer zit ook feta verwerkt. En dan bedoelen we ook feta. En niet witte kaas of saladekaas. Want dat zijn niet zulke beste alternatieven voor feta. Het smaakverschil is enorm en het prijsverschil te verwaarlozen. Dus doe jezelf en je tafelgenoten gewoon het plezier van echte feta. Daar ga je nooit spijt van krijgen!
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Koolrabi; een bijzonder knolletje!
Een prachtig lichtgroen, en soms ook paars, knolletje, dat een beetje tot de vergeten groenten behoort. Jammer, want koolrabi is heerlijk!
Koolrabisalade met venkel en komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram koolrabi
- 200 gram venkel
- 1 komkommer
- 3 bosuitjes
- 200 gram feta, in blokjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een koolrabisalade met venkel en komkommer:
Schaaf of snijd de koolrabi, de venkel en de komkommer in heel dunne plakjes. Meng ze door elkaar in een slaschaal. Voeg de in ringetjes gesneden bosuien toe. Schep de blokjes feta er voorzichtig doorheen.
Meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap en de honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de salade aan met de vinaigrette. Wil je niet gelijk eten? Maak de salade dan vlak voor het eten pas aan.
Tafel lekker !!