Koolrabisalade met venkel en komkommer – Wil je eens een lekkere, zomerse salade waar wat andere groenten in verwerkt zijn? Dan hebben we er hier een met een bijzondere groente. We hebben namelijk een salade gemaakt waarin koolrabi een belangrijk ingrediënt is. Koolrabi is een lekker knapperige groente als je hem rauw verwerkt. En dat is precies wat een lekkere ‘bite’ aan deze salade geeft. Verder bestaat de salade uit komkommer, venkel en de hartige touch komt van de feta. Heerlijke combinatie dus! Deze koolrabisalade met venkel en komkommer doet het prima bij een barbecue, maar ook heel geschikt als lunch.
Koolrabi, een verrassend lekkere knol
Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de groenteboer of op de markt, van die mooie, lichtgroene knollen, oftewel koolrabi. Koolrabi is een niet zo heel bekende groente, en dat is eigenlijk heel jammer, want het is echt lekker. En daarnaast kun je er heel veel verschillende dingen mee doen. Zoals we hierboven al schreven, lekker knapperig in de koolrabisalade met venkel en komkommer, maar gestoofd, gekookt of in een wokschotel is koolrabi ook heel goed te gebruiken. Verder kun je deze groente ook heel goed gebruiken in een gepureerde groentesoep. Als je nog nooit koolrabi hebt gegeten, neem dan eens een paar van die knollen mee en ga ze eens proeven. Je zult verrast zijn. De koolrabisalade met venkel en komkommer is een prima gerecht om het eens te proberen.
Koolrabisalade met venkel en komkommer – tips
In de koolrabisalade met venkel en komkommer zit ook feta verwerkt. En dan bedoelen we ook feta. En niet witte kaas of saladekaas. Want dat zijn niet zulke beste alternatieven voor feta. Het smaakverschil is enorm en het prijsverschil te verwaarlozen. Dus doe jezelf en je tafelgenoten gewoon het plezier van echte feta. Daar ga je nooit spijt van krijgen!
Zomerse recepten met feta
Feta brengt kleur in de keuken en voegt smaak toe aan je maaltijd. Een selectie van heerlijke zomerse recepten met feta in de hoofdrol.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Koolrabisalade met venkel en komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram koolrabi
- 200 gram venkel
- 1 komkommer
- 3 bosuitjes
- 200 gram feta, in blokjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een koolrabisalade met venkel en komkommer:
Schaaf of snijd de koolrabi, de venkel en de komkommer in heel dunne plakjes. Meng ze door elkaar in een slaschaal. Voeg de in ringetjes gesneden bosuien toe. Schep de blokjes feta er voorzichtig doorheen.
Meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap en de honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de salade aan met de vinaigrette. Wil je niet gelijk eten? Maak de salade dan vlak voor het eten pas aan.
Tafel lekker !!