Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koolsalade van witte kool ( Huisgemaakt )

Zelfgemaakte koolsalade van witte kool inclusief de truc om deze heerlijk zacht te krijgen. Zonder het gebruik van mayonaise en additieven.

0 277

Koolsalade van witte kool – Ik ben dol op rauwkostsalades. Zo lekker als side-dish bij veel gerechten! Helaas zijn de rauwkostsalades die je kant-en-klaar koopt vaak op basis van mayonaise en bevatten veel additieven. Dat wil je toch niet? Koolsalade, dat maak je toch lekker zelf!

Nu was het probleem dat ‘mijn’ koolsalade altijd wat aan de harde kant was. Tot ik een tip kreeg van een van de buurvrouwen in ‘mijn’ vakantieland Roemenië: de dressing warm toevoegen! Nou… hier komt-ie dan…

Deze salade van witte kool kun je voor 2 personen maken en voor één keer, maar omdat hij een dag of twee moet trekken én hij best lang goed blijft maak je maar beter een grotere hoeveelheid.

Koolsalade van witte kool

Salade voor 2 personen

500 gram zeer fijngesneden witte kool
1 grote fijngesnipperde ui
100 ml zonnebloemolie
150 ml witte azijn (ik gebruik soms kweepeer azijn, soms witte wijnazijn)
1,5 el suiker
1 tl zout
2 el pikante mosterd

Zo maak je deze koolsalade:

Doe de fijn geschaafde witte kool en de ui in een kom
Kook de overige ingrediënten even kort ( 1-2 minuten ) in een steelpannetje
Giet heet over de kool en ui en roer goed door
Zet de koolsalade in een afgesloten pan ( of in een schaal afgedekt met folie ) op een koele plek 2 dagen weg en roer af en toe door

Tip: afwisselen met de olie- en azijnsoorten is ook leuk! Zo ontdek je jouw favoriete koolsalade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer