- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Lichte zomerse salade met verse abrikozen

Lichte zomerse salade met verse abrikozen – Een mooie warme zomerdag, je krijgt straks vrienden op bezoek, ze komen gezellig lunchen. Op zo’n mooie zomerdag wil je niet te lang in de keuken staan,maar je wil ze toch verrassen met een lekkere lichte lunch die er ook nog eens geweldig uitziet. Dan is een salade als deze met gegrilde verse abrikozen, mozzarella en rucola een echte uitkomst.
Lekker fris, vol van smaak en bomvol vitamines. Een knapperig volkoren broodje erbij en jullie kunnen er weer even tegen aan.

Zet het je gasten eens voor, je scoort gegarandeerd punten en het is een stuk makkelijker dan het eruit ziet. Hier wordt ik in ieder geval vrolijk van!


Lichte zomerse salade met verse abrikozen

Ingrediënten per persoon:

Scheur de mozzarella in stukken of snijdt de bolletjes doormidden. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort totdat ze beginnen te verkleuren, dit komt de smaak ten goede. Pas op dit gaat erg snel. Haal ze dan ook direct uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.

Maak een dressing door de honing in de citroen op te lossen, doe er de peper, zout en de olie bij en klop goed door tot de dressing zich goed mengt. Verdeel de rucola op een bord.
Draai van de ham ‘roosjes’ door ze dubbel te vouwen in de lengte en er een draai aan te geven. Leg deze verdeelt over de rucola.

Snijdt de abrikozen doormidden en smeer de snijkant in met olie. Verwarm een grillplaat voor en leg de abrikozen met de snijkant op de grillplaat. Gril ze 2-3 minuutjes, haal ze uit de pan en snijd ze nog 1 maal doormidden. Verdeel deze ook over de sla. (samen met de mozzarella) Leg ook de mozzarella erbij en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Druppel er vlak voor het serveren 1-2 eetlepels dressing over naar smaak.

Erg lekker met een hard broodje of een snee geroosterd brood.

Links in dit recept:
  1. abrikozen: https://lekkertafelen.nl/special/abrikozen/
  2. mozzarella: https://lekkertafelen.nl/special/mozzarella/