Linzensalade met geitenkaas – Een supergezonde maaltijdsalade, vol vezels en eiwitten. En ook makkelijk om mee te nemen als lunch naar je werk.
Een salade van linzen is origineel
Niemand, nou ja, bijna niemand, maakt een salade van linzen. Vaak wordt er een zakje bladsla opengetrokken, wat ingrediënten erbij en een dressing erover. Een linzensalade met geitenkaas is echt iets anders. Je moet de linzen even koken, dat is niet zoveel werk. Je moet de juiste smaken bij elkaar zoeken. Natuurlijk neem je het lekkerste geitenkaasje dat je te pakken kunt krijgen, en zo zet je straks iets echt lekkers op tafel.
Werk met gedroogde linzen, dat is lekkerder
Ongekend maakt onbemind. Veel mensen zeggen als ze linzen zien: “die lust ik niet”. Maar vaak hebben ze ze nog nooit geproefd. Linzen zijn er gedroogd en uit pot of blik. De gedroogde versie is net wat lekkerder. Het is iets meer werk maar ook dat valt best mee, eigenlijk kost het alleen net iets meer tijd. Dus, neem die tijd even als je de linzensalade met geitenkaas wil maken.
De linzensalade met geitenkaas is een supergezonde maaltijdsalade
Om te beginnen zijn linzen hartstikke gezond. Ze zitten vol vezels, en ze zouden echt vaker onderdeel van je menu moeten zijn. Maar naast die linzen ga je nog romaanse sla, sjalotjes, verse komkommer en zongedroogde tomaatjes gebruiken. En je maakt de linzensalade met geitenkaas om die vervolgens ook op smaak te brengen met verse koriander. Gezonder gaat het niet worden mensen.
Let wel op als je de salade als lunch meeneemt
Wil je de linzensalade met geitenkaas als lunch mee naar je werk nemen, meng dan de komkommer niet met de linzen. Je kunt het beste het linzenmengsel onder in het bakje doen en de rest erbovenop. Dit is omdat de komkommer en ook de sla vocht los laten en anders hun knapperigheid verliezen.
Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Linzensalade met geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram linzen ongekookt
- 2 sjalotjes
- 2 kleine struikjes romaanse sla
- verse geitenkaas +/- 200 gram
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- eetlepel gehakte koriander of peterselie
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- ½ komkommer
- 1 eetlepel rode balsamicoazijn
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke linzensalade met geitenkaas:
Was de linzen goed en haal er eventuele ongerechtigheden uit.
Zet de linzen dan op met een halve liter water en wat zout en kook ze beetgaar in 15-20 minuten.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en schud ze in een kommetje.
Snijd de tomaatjes eventueel kleiner.
Snijd de sjalotten in halve ringetjes en bak ze kort aan in een beetje olijfolie. Draai het vuur uit. Doe de gekookte linzen en de zongedroogde tomaatjes samen met een eetlepel balsamicoazijn bij de gebakken uitjes in de pan en roer even door. Laat dit afkoelen.
Verdeel op een bord of in een schaal in reepjes gesneden romaanse sla. Snij de komkommer in blokjes en meng het samen met de fijngesneden koriander met het linzenmengsel, breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de sla. Verkruimel de kaas over de salade en strooi er de pijnboompitten over.
Serveer de linzensalade met geitenkaas direct.
Tafel lekker !!