Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda

Een kleurrijke salade waarin lollo rosso en lollo bionda gecombineerd zijn. Zeg nou zelf, deze twee sla soorten horen toch samen in een salade.

0 1.177

Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda – Met een salade kun je heel veel ingrediënten samenvoegen, afmaken met een lekkere dressing en heb je snel en simpel een gezonde en lekkere aanvulling op je maaltijd of een heerlijke lunch op tafel staan.

Prachtige kleurtjes en speelse krul

In deze salade heb ik gekozen voor een combinatie van de lollo rosso en lollo bionda, zeg nou zelf deze twee horen toch gewoon samen in één salade .De prachtige kleurtjes en de speelse krul rondom de bladeren, die maken het voor mij een salade waar ik het liefst direct in wil duiken.
De salade vraagt verder niet heel veel poespas, gewoon lekker met wat ui en tomaat, wat knapperig spek en croutons en natuurlijk een lekkere dressing.


Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda

Voor de croutons:

  • 4 (oude) witte boterhammen
  • 2 tenen knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl oregano
  • snuf cayenne peper
  • snuf zout
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de boterhammen in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Meng in een foodprocessor of met een staafmixer de overige ingrediënten tot er een olieachtige pasta ontstaat. Doe de broodblokjes in een kom, schep de pasta erop en wrijf het brood goed in met de pasta, zorg dat alle stukjes brood goed besmeerd zijn. Doe de stukjes brood op een bakplaat en bak ze in 20 à 25 minuten krokant. Laat ze goed afkoelen. Laat de oven aan om het spek in te bakken.

Voor de dressing:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el slagroom
  • 1 el rijstazijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 el geraspte parmezaan
  • peper uit de pepermolen

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een kleine garde of een vork tot een romige dressing.

De salade:

  • 1/2 krop lollo rosso
  • 1/2 krop lollo bionda
  • 1 rode ui
  • 15 cherrytomaatjes
  • 6 plakken ontbijtspek

Leg de plakken spek op een rooster of op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en bak ze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek lekker krokant is. Laat afkoelen en breek het spek dan in stukjes.

Was de sla en droog deze goed. Wrijf de slablaadjes zachtjes in met een deel van de dressing. Halveer de ui en snijd er halve ringen van, halveer de tomaatjes. Doe vervolgens de sla in een kom, leg hierop de tomaatjes en de ui. Verdeel het spek erover en schenk de overige dressing over de salade. Leg als laatste in het midden van de salade wat croutons.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More